Vyskove osadenie domu voci terenu

Dobry den, rad by som sa opytal,ci by sa nasiel nejaky odbornik,zdoraznujem odbornik, ktory by mi posudil vyskove osadenie domu voci okolitemu terenu. Je to momentalne osadene tak,ze podlaha je +20 cm od vysky buduceho terenu. Prilohy vyskove zameranie a rezy by som pripojil neskor ak sa niekto najde teda. Alebo do posty. Velmi pekne dakujem. Poznamka: Jasne ze je lepsie to davat na dve DT preventivne. Ale zas krajsie to vyzera ked to je kvazy bezbarierove a je to hlavne menej financne narocne. Preto zvazujem ci ano/nie. Ak by to mal zaujem niekto vidiet a fundovane poradit, prosim napiste aby som vedel ci pripajat prilohu. Vdaka.
Odpovedať
@jojkolenka Síce vyzývaš odborníkov, možno sa ti aj nejakí ozvú. Ja ti dám pár názorov, ktoré som pozbieral z rôznych diskusií (tiež sa rozhodujem, či zdvihnúť stavbu, alebo ju len položiť na úroveň terénu). - viacerí, čo majú na úrovni terénu sa sťažujú, že im nafúka z vonka všetok prach a bordel do domu (cez vchodové dvere, terasové dvere). Nadvihnutím toto eliminuješ. - ak je dom v záplavovej oblasti, alebo je nablízku potok či rieka, tak jednoznačne nadvihnúť. Stačí ak sa potom rozvodní o 30 cm a máš zadarmo bazén v obývačke.
Odpovedať
@thodosy Dik za nazor. Je to lokalita Velky Biel. Jazero je cca 500m,inak nic okolo. A na urovni terenu to neni. Je to 20 cm nad urovnou terenu okolo domu,cesta je cca na urovni terenu pozmeku.
Odpovedať
@jojkolenka ja tiez nie som odbornik, ktoreho sa tu dozadujes, ale mal by si brat ohlady aj na to, v akej vyske bude hydroizolacia, nie len cista podlaha od buduceho terenu.
Odpovedať
@gashtaan Hydroizolacia vyzera podla rezov ze je 5cm pod urovnou buduceho terenu...
Odpovedať
@jojkolenka a aku hydroizolaciu chces pouzit? ja osobne mam hydroizolaciu tiez cca 5cm pod urovnou terenu, resp. kedze je zemina od domu vyspadovana je to aj viac... ako hydroizolaciu mam urobenu vanu z fatrafolu, takze by to malo byt v pohode, ale ked ti mam pravdu povedat, robit to druhykrat, osadil by som dom radsej vyssie - predsa len, takto pod urovnou terenu je to ovela nachylnejsie na chyby a ako som pocas stavby zistil - robosi robia chyby vzdy a vsade :\
Odpovedať
@gashtaan Zatial neviem presny nazov,citam len z rezu kde je napisane: natavovana hydroizloacia,poistna hydroizolacia,parozabrana.
Odpovedať
no takze sice si 20cm nad terenom ale definitovnou vyskou to a 5cm hydroizolaciou to znamena ze EPS mas tiez pod urovnou terenou ked bz ta nebodaj vytopilo tak voda ti bude stat ako vo vani nevytecie von z toho EPS inak sobne neverim tomu ze sa ti podari ulozit dom vyskovo tak presne lebo zakladove pasy ti vyleju velmi ale velmi zhruba dod akej vysky podla varky v domesavaci a dalej budes predpokladam pokracovat DT ato sa prisposobi ja osbne by som beton vylila do roviny sterenom a dal na to rovno platnu ciez o hrubku platne budes nad terenom co je asi 15-20cm dla projektu a neni to zase tak vela ako pri DTa okolo dumu do strane spad az ku plotom PS polozke parozabrana nechapem lebo asfaltový pas je totalne neprievzdusny -aspo ten stou hlinikou vlozkou proti radonu da sa povedat skor je to myslene asi ako separacna folia aby asfalt pas nahodou nerozpustal EPS /i ked udajne sa to nedeje ako tu bolo viackrat pisane/
Odpovedať
@jojkolenka Radšej daj naviesť okolo domu zeminu a uprav terén . Ja by som radšej dom vyššie ako zarovno terénu.
Odpovedať
@funtasta Ahoj,dakujem za koment. Musim sa ospravedlnit. Zle som pochopil jednu lajnu v reze. To co som pisal vyssie bolo k neodhrnutej ornice,ked sa odhrnie tak to vyzera asi ze hydroizolacia je +17 cm nad odhrabanou ornicou. Len potom ked sa da okolo nasyp tak hydroizolacia je pod nim. No aby som sa nezamotal zbytocne prikladam rezy.
Odpovedať
A este vyskove zameranie keby sa to niekomu chcelo lustit. Takto vyzera okolie.
Odpovedať
V kazdom pripade som sa s projektantom dohodol ze to pojde nie do 95cm hlbky zaklad ale ze staci 80-85cm a tym padom sa osadenie zvysi,cize malo by to byt v pohode. Tak ak sa to tym vyriesi dakujem za cas a poprosim admina zmazat. :) :)
Odpovedať
@jojkolenka Ja niesom odborník ale laik,ak môžem ,moje skusenosti ,záleží,či je investor pri vode ,v teréne...atď..a DT nie sú tak na stavbu domu moc na peňaženku mat. do dosky tiež neni drahý na zhutnenie.Čisto môj názor.Ja som išiel do zeme 80-85 šírka 70 výška 75 ale to len preto lebo sa mi rosipali základy....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Davam do pozornosti mimoriadne zaujimavy clanok na temu vyskove osadenie stavby: https://imaterialy.dumabyt.cz/rubriky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?