Uzemňovacie pásy

ahojte, vie niekto poradiť ako spraviť bleskozvod, keďže sme urobili chybu a nedali sme pod základy uzemňovacie pásy tak ako bolo v projekte? sme na to jednoducho zabudli. vraj sa to dá nejako pripevniť k základom, má s tým niekto nejaké skúsenosti alebo vie poradiť? pekne ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
zemnenie sa dáva do základov len aby sa ušetril výkop, položiť ho vedľa a ryhu využiť na dažďovú kanalizáciu.
Odpovedať
@bona69 my sme tiež nedali do základov, stavebný dozor nás ubezpečil, že sa dá urobiť bleskozvod po dostavaní domu, tak ako sa aj tu v odpovedi vyššie uvádza. Možno to tak riešia aj iní stavitelia.
Odpovedať
My sme ich v projekte mali, aj sme ich chceli. Manzel niekolkokrat zdoraznil, ze ich tam maju dat. A hadaj, dali ich tam?! Tak sme to potom museli davat robit dodatocne. Takze urobit sa to da, ale zase to stoji nejake peniaze navyse.
Odpovedať
Profilova fotka
v pohode sa dá urobiť bleskozvod mimo základov žiadny problém
Odpovedať
Profilova fotka
Naklady navyse su vtedy ked tam tie pasy das.Davaju sa po celom obvode zakladov a to nieco stoji.dodatocne spraveny bleskozvod sa spravi jednoduchym zabitím zemniacich tyci alebo profilov do zeme.A tie su lacnejsie.Funkcost ta ista!!!
Odpovedať
Profilova fotka
nuz pri pouziti zemniacich tyci sa tazko dosahuje taky odpor ako pri pouziti uzemnovacej pasoviny... urobit sa to v pohode da podstatna bude revizna sprava kde sa elektrikar vyjadri / a nameria sa odpor a ten musi byt v urcitom rozpeti podla normy/ jednoduchsie a aj v projekte to tak je dat tam tie pasy jednak dosiahnes tak lepsie vysledky pri merani ako pri tych zemniacich tyciach.. a jednak jeto narocnejsie... musia byt v nezamrzajucej hlbke prepoje tyci, pripojenie HOP a ine... atd atd...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?