Starsi Dom nema zakladovu dosku co to pre nas znamena?

PRosim vas co to pre nas znamena ak dom nema zakldovu dosku? je postaveny len tak na zemi ? ide o starsi typ.. vrajvlhnu steny treba to podrezat ci co.. v izbach je beton no mury niesu pod betonom.. je tam riziko nejake do buducna?
Odpovedať
@nikushka2521 ani nad tym domom neuvazuj ak nemas predstavu co to pre teba znamena moje odporucanie 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 a mozem sa spytat prečo ? moze zacat klesat alebo co ? zla stabilita ?
Odpovedať
@nikushka2521 nie, bolo to myslene tak, ze sa tomu absolutne nerozumiete a nie je to vhodne na svojpomocnu rekonstrukciu pre vas. Co znamena v izbach je boton ale mury nie su pod betonom? To akoze levituju? 😄 Je to uplne normalne, volakedy sa domy zakladali len na pasy a podlaha bola len drevena alebo vyliata betonom kazda izba osobytne. Pokial su obvodove mury ok tak je to vhodne na celkovu rekonstrukciu.
Odpovedať
@nikushka2521 kvoli tomu ze nemate predstavu co to zahrna a cenovka za to vsetko moze byt pre vas velkym sklamanim. Taku celkovu rekonstrukciu rozhodne odporucam robit len tomu co tymto veciam aspon okrajovo rozumie/ pocul o nich viac nez len to ze nieco take bude potrebne.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikushka2521 je to bezny stav pri starych domoch. Zavisi od 3 faktorov: ceny, urovne spodnej vody (nie aktualnej, ale v priebehu celeho roku) a celkoveho stavu stavby. Zo stavebneho hladiska to problem nie je. Bez profesionalneho zhodnotenia ako vravi @sousedekovci89 je to vyrazny vabank... Ma to vyznam len vtedy, ak cena stariny je na urovni +- ceny pozemku, inak je to vacsinou len zbytocna zataz.
Odpovedať
@nikushka2521 taketo stare domy sa oplati zburat a zacat novostavbou, samozrejme ak na to mate peniaze.
Odpovedať
Mal som podobnú skúsenosť. Dom zo 70roku. Základ 110cm krásny pevný betón. Cely dom podpivničený. Obvodove murivo 2x odyzolovane. Lenže dom mal 3 podlažia+podkrovie. Proste taka mala bytovka. Načo by mi to bolo taka opacha. 2 podlažia dole. Zbural som to svojpomocne za 2 tyždne. Firma suť vyviezla za 1300eur. 260kubikov. Je na zvaženi ci to zachovať alebo isť odznova.
Odpovedať
toto je nizkopodlazny dom @juristbo
Odpovedať
@nikushka2521 a k čomu je pre taký dom zákl. doska? tiež ju nemám a bývam tam v pohode,tak ako ked som bol decko a býval som tam s rodičmi, stačí ozaj poriadne odizolovať proti vode a chladu a to ide i dodatočne, akurát neodizoluješ tepelne základy, na povale bolo miesta až až tak nie je problém, vymeniť okná, dvere a ostatok izolovať a znížil som náklady na kúrenie o polovicu,niekedy bolo vykurovanie za facku a nik to nezatepľoval
Odpovedať
@nikushka2521 pozri tu na @matka predchádzajúci príspevok
Odpovedať
@duzu nemá tam nic
Odpovedať
@nikushka2521 pozri si moj album a pochopis 🙂)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ak sa jedna o moznu kupu takej stavby, neviem, do toho by som ja teda nesiel. aj ja poznam ludi, ktori v takom dome byvaju, no nie je to nic pre mna a radsej by som bol teda, ak by bol zaklad poriadny, teda klasicka zakladova doska
Odpovedať
@tamrar no a povedz, v čom to nie je pre teba, bývať v takom dome? daj nejaký zasadný rozdiel oproti bývaniu v dome so základovou doskou namiesto iného typu základov.
Odpovedať
prve co mi napadlo je ze ho predaj alebo sa modli aby sa nerozpadol.
Odpovedať
@ernesti4 základové dosky sa dávajú len v poslednom období , no dovtedy boli všetke na základoch , to sa akože budú všetke búrať?, neviem čo tu strašite
Odpovedať
@nikushka2521 je to @matko291 pozri jeho diskusie i fotoblog opravuje to postupne už dlhšie, v čase písania tvojho príspevku bol ihned nad tvojim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?