Stačí spraviť roh domu len preložením jednej tvárnice Ytong?

Chcel by som sa spytat murarov a ludi co rozumia tematike: Staci spravit roh domu len prelozenim jednej tvarnice Ytongu (500x300x250) ? Nasledne by na jednej stene bolo francuzske okno a na stene o 90 stupnov otocenej by bolo dalsie obovodve murivo. Neviem ci som to napisal spravne. Jedna sa mi o to ze ci staci aby bol roh domu previazany jednou tvarnicou.
Odpovedať
Profilova fotka
nezáleží tak na rozmere tvárnice ako okna. Ak to nie je nosná stena,stačí preklad, ak je nosná a rozmer okna je nad 120cm, je to otázka na statika.Podľa popisu druhá stena je vcelku, teda nejde o pilier..Na previazanie to stačí, aj keby to okno končilo v kúte.
Odpovedať
@jan45 - pane skuste pozriet do mojho fotoalbumu... jedna sa mi o previazanie rohov na obvodovom murive v "obyvacke" kde ma jedna stena 7 m dlha 2okna. Jedno o sirke 3,4m a druhe 1,2m (bude zmena sirky okna na 1m)... a jedna sa mi prave o previaznie jedneho a druheho rohu. Na vykrese su uvedene hodnoty 700mm.... ja chcem davat s lavej strany 500mm (pri vacsom okne) a s pravej strany 800mm (pri mansom okne)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?