Šalovanie venca,prekladov atď.

Neviem sa rozhodnúť, čo použiť na šalovanie vencov, prekladov atď. Použiť dosky obyčajné narezané s píli, alebo osb dosky, ktoré si chlapi narežú na mieste na mieru. Prosím Vás poraďte , čo je lacnejšie. Majstri mi povedali že to môžu zašalovať aj osb doskami, že to bude krajšie, aj presnejšie. Že osb doska nenapuchne, že sa s tým bežne šaluje. Otázka je hlavne, čo je lacnejšie. Uvažujeme aj nad tými osb doskami. Ďakujeme za rady...
Odpovedať
@alfa5 lacnejsie urcite dosky na salovanie,jednoduchsie pre robosov osb dosky preto Ta do toho tlacia...p.s.zacni pouzivat google,nie je az take tazke zistit cenu salovacich dosiek a osb dosiek ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
určite dosky 3. trieda, prípadne uz pozite z blizkej stavby
Odpovedať
Profilova fotka
Obycajne dosky.To co je za majstrov-ze bude to krajsie.Oni si doma saluju pekne?? alebo efektivne.to som este nepocul. 3 triedu by som nebral,ale 2. je uplne v pohode. 120€ m3. Povedz majstrom,ze mozu leda tak chliev postavit hentam na poli,chcu ta oklamat.Vobec im nezalezi natom co chces ty. Staraju sa len oto,aby boli o 13:30 uz pobaleny a tahali kadelahsie.
Odpovedať
Ďakujem za Vaše rady, tak sme sa rozhodli pre tie dosky 2 triedu , bude to najlepšie, aj lacnejšie..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobrý deň, Tiež sa chystám šalovať monolitickú dosku, a zvažujem dosky či OSB, cena podstatne vyššia pri OSB. Chcem sa opýtať ak použijem dosky, aké by boli vhodné, myslím hrúbku a šírku, potom ako ich pribijať aby to bolo možné aj potom rozobrať. Moja predstava je použiť dosky hrubé 2.5cm a široke aké budú.Zo spodu každých 60cm hranol 10x10cm+ podoprieť stojkov každý meter. Ďakujem.
Odpovedať
@ratislav aktualne to mam za sebou. Salovali mi to tesari. Dosky hrube 2,5 cm a siroke 10cm som zohnal na najblizsej pile. Hranoly 10x10 dali od seba na 4m rozpone 5 radov. Dosky pritlkali z vrchu do hranolov. Dosky pouzijem na debnenie strechy.
Odpovedať
@nicearty Ďakujem. 10cm široké, to asi kvôli jednoduchým násobkom 10. Mne len nejde do hlavy ako to rozoberú ak budú klince z hora, predpokladám, že to asi len zhodia.
Odpovedať
@ratislav dosky ostanú prilepené o strop a budeš ich po jednej odlepovať, tak si to predstavujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?