Realizácia terasy pri dome

Profilova fotka
Zdravím Vás, rád by som sa poradil ohľadom terasy pri stavbe bungalovu. Pôvodne som chcel terasy riešiť hneď spolu so základmi domu, ale nakoľko sme si ešte nie istý tým z čoho budú terasy (keramická dlažba, terasové drevo alebo zámková dlažba), tak som rozmýšľal, že by som tie terasy dobetónoval až potom keď budem vedieť z čoho vlastne budú tie terasy. Viete mi povedať aký je tam postup pri dodatočnom betónovaní??? Viazať základy terasy s domom, alebo nie??? Viazať platňu terasy z domom alebo nie??? Dilatovanie??? A keď budem robiť terasu naraz so základmi domu treba ju oddeliť od domu kvôli tepelným mostom???? Ak áno tak ako??? Ďakujem
Odpovedať
@tomino84 https://www.modrastrecha.sk/blog/chro...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Díky, a čo sa týka základových pásov pod terasou tie máš previazané z domom???, alebo tiež oddylatované???
Odpovedať
Profilova fotka
na čo sú tam základy? Čo nesú? Aké je tam zaťaženie základovej škáry? To sú prvé otázky. Terasa je ako vozovka, aké základy nesú vozovku? A vozovky bývajú dosť zaťažené.
Odpovedať
@tomino84 Betónovať terasu spolu s domom je jedna z najčastejších chýb pri stavbe domu. Spoj terasy s domom by mal byt zaizolovaný tak ako ostatná časť domu bez ohľadu na to v akom prevedení tá terasa bude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?