Priviezli vám tehlu naraz alebo po častiach?

Ahojte, ked ste kupovali tehlu dali ste si priviezt vsetko naraz, myslim hlavne pri poschodovych domoch - tehly na prizemie a poschodie a priecky, alebo vam ju priviezli po castiach (napriklad tehlu na poschodie a priecky o 2 mesiace neskor). Da sa to vobec? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Vozili nam postupne, vzdy po jednom kamione... Jak se blizilo, ze bude material dochazet, tak prijel dalsi kamion....
Odpovedať
Všetko sa dá a začal by som obvodovkou najprv a potom postupne priečkami atd. A potom jedna vec je urobiť objednávku a druhá koľko toho použiješ aby vám veľa neostalo čo potom s tým hm?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa dá lepšie je postupne.Častá chyba stavebníkov.Dovezú všetko naraz a naukladajú na základovú platňu.Pri zakladaní obvodových múrov sa nekontroluje len smer múrov rovinnatosť ale aj uhlopriečky rohov domu.Takže pri vykladaní paliet na základovú dosku musíte dbať na ich umiestnenie.Položiť ich tak a toľko ,aby sa dalo zakladať múry a merať uhlopriečky.
Odpovedať
Aj je doprava zdarma, tak je lepsie postupne. Ale ak platite dopravu, tak su to zbytocne vyhodene peniaze,ked sa vozi na etapy
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 nesouhlasim,... pokud je doprava zdarma, tak se samozrejme nic neresi, ale pokud se plati doprava, tak stejne platis za kazdy kamion a ne za celou zakazku, ... na stavbu patroveho domu prijede tak jako tak vice kamionu, takze to nejsou zadne vyhozene penize
Odpovedať
@hhranolka @falco2007 @antonmesaros @majki555 dakujeme, prave zistujeme cenove ponuky, takze sa budeme snazit, aby nam to priviezli po castiach.
Odpovedať
@antonmesaros súhlasím a akurát podla mna stavebny material by nemal byť zložený na zakl.dosku kvoli hmotnosti.Jedna paleta tehly váži asi 1250 kg čo pri desiatich paletach je 12,5 tony .A na zakladovej doske alebo respek.v nej su nosne zaklady v zemi.
Odpovedať
ach jaj, tehlu sme zohnali za celkom slusnu cenu, ale nikto nam neponuka moznost vozenia na stavbu postupne. Vsetci nam ju chcu privest naraz! Aj vam to priviezli vsetko naraz? Ved nam zaplnia cely pozemok :-| a celkovo sa nam to zda velmi neprakticke.
Odpovedať
Profilova fotka
Informuj sa u dodávateľa. Treba si to správne rozpočítať /ak sa jedná o poschodový dom/ nechať doviezť postupne a skladať rovno na základovú dosku. Presun paliet potom s paletovacím vozíkom je brnkačka. Ja mám Heluz a nebol s tým žiadny problém, akurát kamión musel byť vyťažený - doprava zdarma. 30 paliet prízemie, 30 poschodie + nejaké preklady, spolu štyri kamióny a to som mal sedem týždňov medzi dodávkami.
Odpovedať
Dobrý den. Mě přivezli cihly naráz a vysyspali to ze sklápěčky na zem. Takže ve finále to dopadlo tak, jako by je přivezli po částech.chachacha.... Synovi přivezli 2 návěsy Porfixů naráz a ihned se to z kamiónů navezlo na desku. Taková deska 15m x 15 m už je pěkná plocha. A půjčili jsme si paleťáček a srovnali to na nejoptimálnější plochu. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@cmirko no aj my sme si mysleli, ze to bude take jednoduche. Rozpocitane to mame, tiez potrebujeme 60 paliet + preklady. V piatok sme boli v stavebninach a tam nam povedali, ze nam to nepreskladnia, ze nam to privezu naraz. To sa nam velmi nepaci, tiez by nam to vyhovovalo po castiach, najskor prizemie a potom poschodie. Hned sme sa boli pytat aj v dalsich stavebninach a vsade nam povedali, ze to nepreskladnia. Tak teraz spekulujeme, ze co urobit. Kupujeme pezinsku tehlu.
Odpovedať
Profilova fotka
mne vozili po kuse na den ...sedem rokov ..na konci boli už tie prve rozpadnute tak vozia znova :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@macka10 Neviem ako pezinská, Heluz vozí priamo z výroby, prvú dodávku mi dodali do štyroch dní po objednaní, druhú časť som si už dohodol dodávku na presný dátum. Vykladal som žeriavom priamo na základovú resp. stropnú dosku.
Odpovedať
@cmirko tak to ste mali super. My sme sa boli pytat aj v pezinskych tehelniach, lebo tiez sa vozi priamo z vyroby a problem je asi v tom, ze uz tehelne maju podmienku, ze sa to musi vyviezt naraz :-| . No uvidime co urobime, kazdopadne dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@macka10 zmeň dodávateľa
Odpovedať
@cmirko hmmmmm, aj nad tym sme uvazovali, ale Heluz je o vela drahsia ;-( , takze to nie je take jednoduche :-| .
Odpovedať
Profilova fotka
@macka10 To neviem ako rátaš cenu. V prípade tehly Heluz Plus 38 brúsená s lepidlom, ktorú som bral ja, je cena takmer na cent rovnaká. A na Heluz som mal výraznú zľavu + doprava zdarma.
Odpovedať
@cmirko ak sa mozem spytat aku si mal teda cenu za kus? Lebo aj my ideme stavat z 38 brusenej s lepidlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@macka10 Faktúra sa mi nechce teraz hľadať. Mal som zľavu 35% z cenníkových cien, na preklady 30%.
Odpovedať
@cmirko aj my sme dostali celkom dobre zlavy, dokonca az 48% :-) . A rozdiel medzi pezinskou a Heluz je vo vsetkych ponukach co mame okolo 2000€ az 3000€. Takze preto sme sa rozhodli pre pezinsku, ale asi musime ratat s tym, ze s nizsou cenou je spojena aj horsia kvalita sluzieb - teda dovoz :-| :-| :-| .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?