Pristavaná garáž sa nám odpája od domu, môžete mi poradiť, čo s tým a ideálne aj kvalitnú firmu

Profilova fotka
Potrebovala by som poradiť, kúpili sme dom s dodatočne pristavanou garážou, je tesne na dome, ale začala sa odliepať od domu (ospravedlňujem sa za popis, ale neviem to inak opísať), ako keby sadala, medzi domom a garážou už máme aj niekoľko centimetrovú medzeru, dokonca nám začalo aj zatekať do pivnice (liata betónová pod úrovňou garáže), manžel to v pivnici zaizoloval, ale stále máme obavy, či nás nevytopí. Garáž má aj montážnu jamu, čo by nám pomohlo? Injektáž alebo niečo iné? Ďakujem za každú dobrú radu :-) .
Odpovedať
@maja797 Zbúrať, postaviť riadne základy a nich postaviť novú garáž. Ak to sadá, tak je riziko, že to padne v lepšom prípade na auto. Treba zavolať statika, nech to pozrie, my cez modrú strechu nevidíme skutočný stav. Ak to tak veľmi sadá, môže to byť vážny problém.
Odpovedať
Určite statik. S takym problémom by som bežala za statikom nie na fórum.
Odpovedať
Profilova fotka
@maja797 Odliepa sa pretože bola postavená neskôr ako dom. Má iné sadanie základov ako ustálené sadanie základov domu. Mali urobiť dilatáciu medzi novostavbou a jestvujúcou stavbou. To znamená - oddeliť základy a murivo (napr. polystyrénom) a na omietke priznať špáru - vytmeliť. Lenže niektorí murári zámerne natĺkali do jestvujúcej stavby roxory aby sa to "dobre spojilo" s novým murivom - čo teraz spôsobuje krivolakú prasklinu medzi stavbami (neviem ako u vás). Nech sa na to pozrie odborník - stavbár, statik,...
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 tak ako si opisal to napajanie pristavby s roxormi tak mne robili pristavbu tiez ale plus este aj zasekavali kazdu 3 radu do povodnej steny. Mna prve co napadlo ,ze ci pri sadani to nebude tahat so sebou aj povodnu stavbu ale uistovali ma ,ze zaklady si pevne a maju v sebe roxorove vence. ...co si o tom myslis?
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem, už sme tu mali aj statika a problém bol skutočne len v tom, že garáž sa musela usadiť, už sa nehýbe, budeme musieť len zatmeliť vzniknutú medzeru.
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano To je jedno čo tam je, každý základ (bez špeciálnych úprav - predčasné zatlačenie) klesne za nejakú dobu nejaký kus. Kým sa usadí môže to robiť šarapatu. Ale, čo už spravíš, keď to tak už urobili "majstri". Nech ti dajú verejný sľub, že to prídu opraviť potom ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?