Podzemná voda

Vie niekto poradiť, ako postupovať pred rekonštrukciou domu, kde sa stáva tak 1-2 za rok ak sú veľké prívalové dažde, že zaplavuje pivničné priestory, ale voda vyviera len zo zeme , nie z bokov? Môže niekto poradiť ako to odstrániť?Dom je na rovine posledný v rade a toto isté sa deje aj ostatným susedom okolo.Bolo nám povedané že sa to nedá, ale nechce sa mi veriť, že pri technológiach tejto doby by sa niečo nenašlo. Ďakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to je skutočne len zo zeme, a pivnica je uzavretá, t.j. vchádza sa do nej po schodoch z prízemia, nie zvonku, dá sa vytvoriť vaňa omietkou od niekoľkých výrobcov. Sú to omietky odolávajúce pasívnemu tlaku, Pre istotu by som ešte vytvoril šachtu s čerpadlom spínaným plavákom.
Odpovedať
Ďakujem, áno je to len zo zeme a do pivnice sa vchádza z prízemia ako píšete.Viete mi poradiť ako sa postupuje pri systéme ako popisujete? Po prípade aká firma by to urobila, alebo ako si to urobiť sami?
Odpovedať
Mohla by som Vás poprosiť o radu, ktoré firmy by ste mi poradil na vytvorenie vane omietkou?Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Chemické hydroizolácie sú dosť drahé a nesplnia účel - nedokážu tak dobre odolať tlaku spodných vôd. Ja by som odporučil vytvorenie vane z hydroizolačnej fólie, kde je však po aplikovaní nutné plochu zaliať minimálne 5cm vrstvou betónu, kvôli tlaku vody.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@jan45 kde mam spravit sachtu v pivnici ked neviem kde je najnizsi bod? Ci je to jedno kde? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@airam30 neprišli mi avíza o odpoveď, nie je to aktuálne, ale, pivnica po hladinou podzemnej vody sa dá izolovať omietkami napr sika, schomberg, je to aj proti tlakovej vode. @fan4 šachta vytvorí najnžší bod, len odtekanie z podlahy môže byť problém.
Odpovedať
@jan45 odtekanie z podlahy? Nerozumiem celkom, ak pises ze sachta vytvori najnizsi bod a voda bude len tam, tak tam dam cerpadlo a pojde von, ci? My mame zaizolovanu pivnicu Sikou z vonka a z vnutra a bolo nam to na dve veci..akurat cloveka ide slak trafit ked si spomenie kolko to stalo :-S
Odpovedať
@fan4 Takze Sika nepomohla? Ako to bolo robene?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?