Podpivniceny zahradny domcek

Ahojte , buduci rok z jari chcem realizovat podpivniceny zahradny domcek cca 3x 3,5 m . V pivnici by mala byt vrtana studna . Rozmyslam ze by to nebola klasicka vlhka pivnic ale odizolovana na ucel skladovania veci . Stavat chcem zo zalievacih tvarnic .Musim robit aj zakladove pasy? , ci postacuje cca 15 -20 cm makadamu a na to 10 -15 cm zelezobetonovej dosky . Pripadne aky postup by ste odporucili ? Spodna voda tam nie je.
Odpovedať
@iki1980 AK chceš suchú pivnicu, musíš ju zaizolovať. Aj keď si myslíš, že spodná voda tam nie je, ale je tam zemná vlhkosť a keď nebudeš izolovať, tak spodok budeš mať vlhký. U mňa bola spodná voda dosť vysoko (cca 2 metre pod povrchom), preto som dal poriadnu izoláciu na pivnicu. V podstate som urobil niečo také, ako chceš ty. V pivnici studňa, suchá pivnica a nad tým záhradný domček cca 2x3,5 metra. Pozri môj fotoblog. Bolo to stavané na základovú dosku, pásy sa nerobili.
Odpovedať
No zakladove pasy su istota. Mne projektant naplanoval ako na rodinny barak 50x50cm :-) Trochu z nich uberiem a hlavne zaizolujem proti vzlinavej vlhkosti.
Odpovedať
Ja planujem dat pivnicu (4x4m) pod terasu (4x8m). Verim, ze to pojde a ak nie, tak plan "B" bol dat 10m3 zumpu pod zahradny domcek a je vybavene ;)
Odpovedať
@chrobak7 , to je pre mna jasne, ze ked chcem suchu pivnicu tak musim izolovat , moja otazka bola zamerana na potrebu zakladovych pasov a ci sa stotoznujete s mojim navrhovanym riesenim (iba drveny kamen a doska ) na taky rozmer pivnice
Odpovedať
@ivantausk tiez som premyslal nad zumpou 12 m3 ale odradila ma max vnutorna vyska 185 cm .Ak mas nejaky kontakt kde vedia urobit vodeodolny odliatok na mieru tak se snim :-) BTW dal som nacenit pivnic firme ŕesp . zivnostnikom . Ceny od 2800 - 3500 eur Bez vykopovych prac !!!. Tak som im pekne podakoval , preratal naklady a zistujem ze svojpomocne to viem dat za 1500-1800 eur
Odpovedať
@iki1980 co je zle na max vyske 185cm? Je to pivnica a nie telocvicna ;)
Odpovedať
@iki1980 JA tam mám len tú základovú dosku, bez pásov a na takú stavbu to bohate stačí. Tebe som už napísal, ale keby niekto chcel vedieť, tak doteraz som na tú srandu preinvestoval niečo pod 5 tisíc EUR. Väčšinu prác mi robí firma, ja si robím niektoré drobné veci. Ešte mi chýba dorobiť vnútorný SDK strop, vonkajšiu omietku a v pivnici osadiť čerpadlo a filtre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?