Oplatí sa objednať firmu na hrubé stavby?

Profilova fotka
oplatí sa objednať si firmu na hrubé stavby?nieje to zbyčné vyhodenie peňazí? tí čo ste si stavali svojpomocne na čo všetko ste potrebovali firmu? my žiadne skúsenosti so stavbou nemáme ale máme dobré kontakty :-)
Odpovedať
cau Misheelka2. Oplati, neoplati, zavisi od toho, co vsetko ste schopni urobit si sami. My sme zial museli volat firmu /resp partiu zivnostnikov/, a samozrejme nas nasa mala HS vysla viac, ako vsetkych ostatnych, co to robia svojpomocne. Ak mate vsak dobre kontakty a ste si isti, ze vam to urobia za primeranu cenu a vy sami na to nemate cas, tak si to nechajte urobit. Zalezi aj, ako tu stavbu idete riesit, aky druh vystavby ste si vybrali atd...Ako som napisala: zvazte sami, podla toho, co by ste dokazali a co by ste chceli zaplatit.Nie vsetko ide tak lahko ako vyzera.... Drzim palce!
Odpovedať
Profilova fotka
Svojpomocne znamena, ze si to urobite svojimi silami a dovednostami, za ktore nemusite platit. Toto som nedavno cital: "Cenu domu môžete znížiť odhadujem tak do 15% ak ho budete stavať svojpomocne. Svojpomocne znamená, že namiesto do práce budete chodiť na stavbu a dozerať na rôzne partie robotníkov, alebo budete v práci a budete tŕpnuť aby niečo nepokazili, aby všetko bolo podľa vašich predstav. Budete sa starať či robotníci majú čo jesť a piť. Či potrebný materiál už doviezli na stavbu, aby ľudia nestali (veď vy ich predsa platíte)." Ja som takto svojpomocne usetril asi 20% ked neratam tie starosti a este zohnat nejaku slusnu partiu v tom termine kedy som ja potreboval.Treba si to dobre prepocitat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?