Ahoje strechaci, co by ste robili, keby ste mali obmedzene moznosti polievania zakladovej dosky, lebo na pozemku ani okolo nieje voda.
1. nejaku textiliu/foliu na prikrytie? aku?? je nejaka referencia?
2. naviest na platnu nejaky material? hlina asi bude moc znecistovat... co ine?
3. ??
Ako dlho treba polievat dosku? Je na to nejaky system, ako zistit, ze este treba alebo uz netreba polievat?
Kolko ste polievali vy?
Ja planumem polievat do pondelka vecera... To je: piatok, sobota, nedela a pondelok... 3-4 dni... Staci to?
@ivantausk Ahoj. Nevím, co vidíš nepřístojného na názoru, že nedoporučuji lepit PU pěnou. Co se týká polévání, tak ideální je po celou dobu vyzrávání, čili 28 dnů. Ale nedůležitější jsou ty úplně první dny a určitě bych neskončil dříve, než za 14 dnů. Zejména v těchto tropických dnech.
@praoteccech ja viem koli comu sa beton polieva. Ja skor potrebujem vediet, ci je nejaky system, ako sa da zistit, ci je vodu este potrebne dodavat, alebo uz to nema zmysel... Lebo je uz povrchova vrstva nepriepustna, lebo uz prebehla znacna cast hydratacie (99,9%, kedze zvysok bude prebiehat este roky).... Skor take nieco som potreboval zistit.
Ale fakt netusim, preco mi tu vypisujes tieto zvlastne veci (osobne utoky).
Dnes rano sme boli znova poliat dosku a zistil som, ze je este stake uplne vlhka. A to som ju vcera nebol polievat a polieval som ju v utorok podvecer. Ked sme odkryli foliu, tak stale bola cela vlhka. Preto si myslim, ze uz nesaje vlhkost a teda asi mozem skoncit s polievanim. Polejem este dnes vecer a koniec. Z toho mi vyplyva, ze 6 dni polievania dosky, ktora je zakryta foliou pravdepodobne staci.