Obkopanie domu

Ahojte. Rekonstruujeme dom a budu sa zateplovat aj zaklady, teda obkopavat dom. Problem s vlhkostou nie je. Chcem sa opytat na najlepsi postup: - obkopat dom postupne po jednotlivych stranach (12m, 17m), alebo este po mensich usekoch? Treba po zatepleni zem nejak zhutnovat? Zemina je u nas lahka, do hlbky asi 1-2m, potom ciste kamene, Spodna voda v hlbke 5m. - ocistene zaklady zrovnat, napenetrovat a lepit XPS penou, alebo lepit lepidlom (starcontact) natiahnutym po okrajoch dosiek? Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@mareklin ja by som to robil vzdy jednu stranu naraz + kusok z druhej strany budes musiet odkopat koli jednoduchsiemu prelozenie XPS v rohoch.. lepit mozes cim chces. cim ti je lahsie jednoduchsie.. pod zemou to nema kam odpadnut... zem by som nejak specialne nezhutnoval.. po case sa sama sadne.. iba ak by si chcel robit hned chodnik... do akej hlbky ides zateplovat? a akou hrubkou?
Odpovedať
Profilova fotka
@mareklin čo tým chcete dosiahnuť? nemôžem napísať že je to sprostosť, ale keby som mohol, tak to napíšem.
Odpovedať
@richard71 Dik. 15 cm xps. Pojde 90cm pod zem, 30 cm zostane na sokel.
Odpovedať
@jan45 Mozte, coby nie ;-) Preco? Zateplenie zakladov pokladate za nezmysel? Vykop sa bude robit tak ci tak, koli ukladaniu zemnica.
Odpovedať
Kľudne obklop celý dom a daj radšej penu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mareklin to môže byť tiež nezmysel, pretože zemnič možno ani netreba (vyjadrí sa revízor po premeraní) a stačí 30 cm. Ak másokel 50 cm, tak izolácia pod zemou už nemá dôvod,dajte si urobiť simuláciu priebehu teplôt
Odpovedať
@jan45 Nemoze, bleskozvod na sucastnom dome neexistuje, tudiz ani zemnic. Je potrebne vybudovat ho a vyhovuje akurat typ B, obvodovy. Ten sa uklada min 50cm do hlbky a 1m od stavby, Kedze na jednej strane je dom na " hranici pozemku", nie je mozne dodrzat 1m od stavby, ale len 50cm, tudiz sa bude ukladat do vacsej hlbky - 1m. Teda sa bude kopat. Ale spat k zatepleniu zakladov...
Odpovedať
@mareklin chces kopat do 1m? Tomu by som sa skusil vyhnut.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?