Nopova folia a gumoasfalt na zaklad plotu?

Ahojte, prosim, ked staviame plot a na betonovom zaklade budu este vo vyske 75cm 3 rady obycajnych DT zasypane zemou (az na to pojdu okrasne DT), treba na tych 75 cm natriet gumoasfalt a na ten dat nopovu foliu alebo staci len nopova folia? Pri zaklade domu odporucali aj aj, pri plotoch sa nazory lisia. Neviete, prosim, ako to je? Vdaka
Odpovedať
@karolinka1991 položte si otázku, čomu má ten gumoasfalt na stenách DT tvárnic ktoré budú pod zemou zabrániť? Ak si na to dokážete odpovedať tak sa rozhodnete sama.
Odpovedať
@karolinka1991 Pri plote netreba ani jedno ani druhé. Jednoducho to len zasypte zeminou.
Odpovedať
@palo18 keby som vedela, resp. tomu rozumela, tak sa tu nepytam 😉
Odpovedať
@chrobak7 dakujem a niektori hovoria, ze na tie vrchne DT, na ktore sa uz bude ukladat alpsky plot, treba natriet tekutu hydroizolaciu a niektori, ze je to praveze skor na skodu - aky mate na to prosim nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@karolinka1991 1. gumoasfalt je hydroizolacia. Nopova folia NIE. 2. tie DT budu tahat vlhkost z toho betonoveho zakladu. Neochrani ich ani gumoasfalt a uz vobec nie nopova folia.
Odpovedať
@karolinka1991 Ak tým alpským plotom myslíš nejaké betónové plotové tvárnice, ktoré už netreba ďalej upravovať, tak netreba žiadnu hydroizoláciu. Vlhko, ktoré sa dostane zospodu do plotu - do betónu, vyschne na povrchu plotu - betónovej tvárnice skôr, než by stihlo vystúpiť po vrch plotu. A keby aj tá betónová tvárnica bola vlhká - tej to neublíži. Voda betónu neškodí, veď je plno stavieb, čo sú napr. pod vodou. Betón sa nerozpustí ako cukor. Jediný problém, čo budeš mať s alpským plotom, budú biele minerálne výkvety po zime. Preto je lepšie voliť také odtiene plotu, na ktorých tie výkvety je menej vidno, alebo splynú s farbou a textúrou plotu. Najviac je vidno výkvety na tmavých, granitových plotoch, potom na žltých červených či pieskových.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?