Nekompaktná základová doska

Ahojte, chceli by sme začať stavať, ale nakoľko náš pozemok nie je rovný ale ide postupne do mierneho kopceka (odhadom sklon 10°) a súčasťou domu je aj garáž. Aby sme sa vzadu moc nezakopali, chceli by sme začať základy stavať trošku vyššie a tam kde bude garaž by sme o 20cm dali nižšie základovú dosku (aby sme autom tam vošli a nechytili spodok). Máte niekto s tým skúsenosť? prípadne nejakú fotku, nakoľko môj manžel sa obáva, že toto zníženie pokazí celkový vzhľad domu :-D :-D:-D Ďakujem za príspevky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je jednoduchšie spraviť ku garáži výjazd?
Odpovedať
od cesty budeme cca 6-7 metrov,ale ako pisem, nechceme sa vzadu zakopat, mozeme ist aj nizsie,ako su susedia,ale ti vzadu su zakopani 1meter...a to sa nam nepaci,hoci mame uz nizsi sklon pozemku,ale aj tak do garaze bude taky prudsi kopcek a chceli sme to takto vyrieit,len nepozname nikoho,kto by takto staval,tak by som uvitala nejake rady,foto..
Odpovedať
@renka_mrenka Ja by som robil rovnu zakladovu dosku, akurat v garazi by som neizoloval podlahu, cize by bola znizena o hrubku tepelnej izolacie, oproti zvysku domu
Odpovedať
@supiiik no len to je 5cm a to je malo...
Odpovedať
@renka_mrenka 5cm izolacie na podlahu???? ]-(
Odpovedať
@renka_mrenka co keby ste tu vy dali nejaku fotku pozemku, alebo susedneho domu co je vzadu ''zakopany'' nech si to vieme tu lepsie predstavit.
Odpovedať
@jano2007 musim odfotit,nemam zatial ziadnu foto :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@renka_mrenka do podlahy aspon 15... 5 je zufalo malo....
Odpovedať
Profilova fotka
doporučil by som projekt, sú tam súvislosti, ktoré nepoznáte,
Odpovedať
@jano2007 zdravím, prikladám fotky...konečne som to odfotila...Ďakujem za radu..
Odpovedať
@renka_mrenka stavba ma byt tak kde je na 1 foto te paleta alebo co to tam je? no toto ma daleko od 10° sklonu, tak 4°. Lebo ja mam 10° tak viem porovnat.
Odpovedať
@jano2007 stavba bude tam,kde je druha fotka,v pozadi mame skruze na studnu uz a zahradu s budou..len som chcela ukazat,ze ako su susedia zakopani..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@renka_mrenka ak vychadzate so susedom dobre, co dufam, urobte to ako oni ziskate za domom spolocnu rovinu, ale zase vy budete mat po pravej to co maju oni teraz. Toto je ale nie tazky teren dobre a nie draho sa to da urobit. toto je trochu tazsi teren, tiez za mojim domom kde bude terasa. http://www.modrastrecha.sk/blog/jano2...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?