Najlepší postup pri hydroizoláci ( postupnosť prác )

Zdravím mám rozostavaný bungalov v štádiu priečky vymurované a teraz by ma zaújmalo ktorý postup je najlepší ? Najprv spraviť elektriku vodu omietky a potom až plošné dávať ipu alebo ipu dávať ako prvú a potom siete a omietky ... Ide mi o to aby sa ipa čo najmenej zničila tak dávať ju ako poslednú ale zas neviem ako ju dávať keď už budú nejaké siete vedené po zemi ako tam ipu natavím ... Ďakujem za odpoveď 🙂
Odpovedať
Ahoj, my sme dali ipu na miesta kde budu siete vedene po zemi a potom to dokoncime po omietkach.
Odpovedať
@milanista áno zatiaľ to aj mne príde najlepšia možnosť len neviem či dokážem zistiť kadiaľ bude vedená elektrika , vodu by som aj vedel ale elektriku netuším ..
Odpovedať
@verbatix co ti elektrikar a vodar znicia? Nic. Ako chces davat ipu ked budu natahane rozvody? Nijako.
Odpovedať
@palo18 keď sa robia strojové omietky a napadá tam toho kopec ? Predsa len za to lepšie zoskrabe z platne ako z ipy nie ?
Odpovedať
@verbatix urcite nie. Ano ked bude partia chujov tak ju mozu poskodit. Ak to ale bude normalna partia co si kazdy den po sebe uprace tak bez problemu. Ak sa o nu bojis tak este mozes otocit a spravit najprv poter a az potom omietky.
Odpovedať
Dával som najprv ipu, ešte pred oknami žeby som potom nepoškodil dvere náhodou. Jednu miestnosť som vynechal lebo trebalo prerobiť odpad, potom som tam ti dva stvoraky ipy dával pol dňa, akurát som sa bál že prepálim káble, vodu čo šlo tesne kolo toho.
Odpovedať
Profilova fotka
Partia ujov vie poškodiť všetko. Omietkári izoláciu aj rozvody a izolatéry tiež rozvody ba dokonca aj omietky. A potom pri podlahách všetko. Izolatéry môžu prepáliť káble a pod. Najdôležitejšia je kontrola pri a po každej činnosti aj keď si človek robí sám.
Odpovedať
Profilova fotka
Z mňa IPU všade tam, kde pôjdu po zemy rozvody (voda, elektrina, odpad) a to iba do nutnej miery. Potom vodár, elektrikár, omietky. Ostatné "voľné plochy" dolepiť po omietkach. Príp. omietka na ipe sa dá dobre opucovať, keď sa to spraví hneď. Ak nie sú omietkári prasce, tak po sebe upracú. Lepiť IPU po profesiách je masaker, vysoké riziko poškodenia plameňom. Ak nevieš kade pôjdu rozvody, tak si treba zavolať vodára a elektrikára vopred, nech ti na zem nakreslia kadiaľ pôjdu.
Odpovedať
@lordxor dik tak pôjdem na to týmto spôsobom že dám kde je to nutné a po omietkach dám všade ďakujem
Odpovedať
Ja sa chcem tak okrajovo opytat, sem tam si pozriem polske videa na youtube a oni vsetci davaju ipu len pod mury a potom celoplosne davaju len foliu, co si o tom myslite?
Odpovedať
@koloman55 ..ja si myslím, že tam nebýva ten, čo tam tú fóliu na tom videu dáva… A dokonca si myslím, že ten čo balil posypovú soľ namiesto jedlej, tiež nesolí s tou, čo balil…
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?