@peter2204
pozrite si počasie, vlhkosť vzduchu a rosný bod, tieto údaje dáva každá apka "počasie". Rosný bod je najvyššia hodnota, kedy voda ešte kondenzuje, nad ňou už nie. A odmerajte teplotu v priestoroch, ktoré sledujete. Popisujem to staticky, teda len v jednom momente, v priebehu dňa sa údaje menia, ale princíp zostáva.
aj mne sa to robi, ale omnoho viac, lepenka je vlhka skoro vsade, teda hlavne pri stenach z betonu, ktore su uz zateplene 25 cm xps a zasypane do vysky 1,5 metra zemou. Stena, ktora je z porfixu a ako jedina je nad terenom je uplne v pohode, aj lepenka je bez akehokolvek fliacku. Zacalo sa to robit cca pred mesiacom, tak sa spolieham ze je to tiez kondenz, nakolko drenaz a izolaciu stavby sme robili cca pred rokom a doteraz nebol nikde ani fliacik. Prave sme v stadiu, ze ideme davat eps na podlahu a poter, tak ale cakam, kym to vyschne.
@kieewic to budete čakať kým neklesne vlhkosť vzduchu pod 55%, takže do jesene. Okolo izolácie treba dať pás 1 cm nad podlahu aby časom mohla vyschnúť, niekedy až keď sa zapne kúrenie.
v polovici baraku mam uz na podlahe pir panely(kupil som ich za super cenu, tak zateplujem s nimi aj podlahu v hrubke 14 cm). Dnes som skusil podvihat tie pir panely a pod nimi ani kvapka, lepenka uplne suchucka, hoci tam kde pir neboli je mokra. Vcera som tiez cez den neotvoril ani jedno okno, cez noc som otvoril aby vznikol prievan a flaky vyrazne ubudli.