Kolko salovačiek mozem naraz zaliat?

Na pozemku mam prevysenie 1,70m tak som poukladal salovacky a v najnisiom bode my vysli az 6radou a v najvyssiom dve rady chcem sa vas spytat mozu sa zaliat tie salovacky naraz alebo postupne?Nevytlaci mi ten tlak betonu v spodnej rade salovaciek ?
Odpovedať
Plných 5 sme zalievali betónpumpou. Betón treba pustiť s mierou. Ak nebude mať niektoré DT vážnu výrobnú vadu. ..., resp nebude prasknuté, nemal by byť problém ...zvlášť ak to ty zalievaš odstupňovane. Ak by si betón miešal sám nie je o čom. Na prípadnú nehodu sa treba pripraviť, ak problém nastane, treba dieru zapchať. Pre istotu si priprav nejaké dosky, fošne na podopretie.
Odpovedať
@luky007 ja som teraz zalieval 2 a pol tvarnice, kazda ktora sa mi nezdala som dal na bok. A aj tak mi jedna spodna praskla a to bolo zalievane rucne. Ale na jesen sme zalievali 4 plne s pumpou a nic sa nestalo. Takze da sa len treba sa pripravit keby nieco a pozorne ich sledovat aj pozaliati aspon hodinu kym si to nesadne
Odpovedať
Súhlas s predchádajúcim príspevkom. Ja som zalieval až 6 radov na 1,5m úseku. Pumpou, použil takú tenšiu hadicu, a hlavne pomali. Veľký pozor, aby sa betón dostal kam sa má! Ako bolo spomenuté, pripraviť sa na prípad, že nejaké môžu prasknúť.
Odpovedať
Jasne dakujem vam za radu jasne pripravym si dosky pre pripadnu havariu ...
Odpovedať
...ešte doplním, že výrobcovia odporúčajú zalievať max 3-4 rady.
Odpovedať
@luky007 Máš dosť široké pásy? Lebo 6 radov šalovačiek vyvinie dosť veľký tlak. Pri dlhších dažďoch by mohol múr praskať.
Odpovedať
Tak pasy mam siroke 60cm a DT 30
Odpovedať
Ale aj ked m 6 rady salovasiek uz val zene zalejem jeden den 3 rady a na druhy den dalsie aby spodna tvsrnica nemala taky tlak
Odpovedať
Profilova fotka
Vydrzat vydrzia ale pozor aby sa beton dostal kde ma...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?