Koľko sa čaká na statika?

Ahojte, koľko ste prosím čakali na statika? My sme ho potrebovali pre projekt pre SP a teraz na realizačný..Už veľmi dlho čakáme na papier od neho, bez ktorého samozrejme nemôžeme začať, lebo väčsina firiem, ktoré sme oslovili na hrubú stavbu ho vyžaduje. Je to už takmer 2 mesiace.Je to normálne alebo to bežne toľko trvá? Máme dvojpodlažný dom bez pivnice...Stále nám hovorí, že má kopec práce a neustále to odsúva - to naše, preto premýšľame, že to od neho zoberieme a dáme niekomu inému. Hnevá nás, že čas uteká, úver platíme, no nemôžeme sa pohnúť. Len sme chceli vedieť, či takéto "čakacie doby" sú OK.
Odpovedať
@suchonovam neviem ako blbo ste to mali vsak sucast projektu by mala byt statika to akoze mate projekt vsetko schvalene a teraz kvoli stavbe potrebujete statilika? Ao dlho sa caka to je fat otazka niekto 3 dni dniekto pol roka. Ja som cakal asi 2 mesiace lebo statik bol evidentne kreten.
Odpovedať
@suchonovam na statika sa nečaká. Keď od neho niečo potrebujem, spýtam sa ho ako je na tom s časom a keď to nevie spraviť v mnou požadovanom termíne (pár dní, týždeň, dva max) tak idem za druhým. dva mesiace je veľmi veľa.
Odpovedať
@suchonovam zobrat papiere a poslat ho kade lahsis..nevyplatit ani korunu. Malo by byt v jeho zaujme cim skor spravit a ziskat peniaze. Ak ma cas tak nema zaujem.o vase peniaze. Najst ineho jedine riesenie
Odpovedať
Ja som čakal 2 týždne na projekt ku SP a sa mi to zdalo dlho. Nájdi iného a dohodni sa na termíne dodania. Cena môjho 180e realizak 200e
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Na dobreho sa caka dlho, zly ma volny termin aj hned.
Odpovedať
a statik taketo veci neriesi pri projekte? ci som asi nepochopil. ale je to individualne podla toho na akeho natrafite no. nemali by ste na neho cakat niekolko tyzdnov podla mna.
Odpovedať
@matej_r do projektu pre stavebné povolenie RD staci technicka správa od statika. Pri výstavbe by mal byt realizacný projekt RP (ktorý nie je povinny), no casť statika RP uz musi obsahovat vsetky podrobne výkresy nosných casti stavby vrátane výkresov tvaru vykresov výstuže a podobne. Vacsina stavitelov na toto kasle a potom sa im napriklad stropy neumerne prehynaju kde kade praska a podobne. Ak firma požaduje RP je donbre znamenie, že forma je odporna a že vie čo robi. Preto sa teda na RP statika moze cakat aj ked uz je SP, lebo ku SP nebol potrebny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?