Kolko navstev pre hrubu stavbu?

Hovori sa, ze hruba stavba z tehly trva 2 mesiace. Ale... kolko realne dni sa pracuje, alebo kolko navstev musi partia zivnostnikov-murarov (povedzme 4-5) absolvovat na dokoncenie hrubej stavby? Da sa to nejak odhadnut?
Odpovedať
Pre začiatok by to chcelo plochu múrov domu, lebo je rozdiel 3i bungalov bez garáže a 6i podkrovný domček s garážou a letnou kuchyňou... :-)
Odpovedať
Vidis, toto som zabudol :) OBYTNÉ MIESTNOSTI5 ZASTAVANÁ PLOCHA123,2 m² OBOSTAVANÝ PRIESTOR676,5 m³ ÚŽITKOVÁ PLOCHA PRÍZEMIA106,3 m² ÚŽITKOVÁ PLOCHA 1 POSCHODIA43,1 m² CELKOVÁ ÚŽITKOVÁ PLOCHA149,4 m² CELKOVÁ OBYTNÁ PLOCHA99,1 m² VÝŠKA STRECHY7,2 m
Odpovedať
Profilova fotka
Keď budú pracovať na úkol tak to majú za mesiac, ak na hodinu tak za 2.
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 ja mám hrubú stavbu za necelé 3 mesiace, plocha 172 plus terasa 20 m2, veľmi dôležité je počasie, boli by sme aj rýchlejší, ale veľa pršalo...
Odpovedať
Zaujimave ze niekto pise hruba stavba pol roka iny 3mesiace max
Odpovedať
@rado220 Pre kazdeho je hruba stavba nieco ine, kazdy pozemok je iny, kazdy dom je iny a na kazdej stavbe robi iny pocet ludi. U mna to bude napriklad cca tie 3 mesiace. Ale bez zakladov a nutnych terennych prac, tie sa robili pred zimou.
Odpovedať
Profilova fotka
za 2 dni 2 tie iste temy.. ludia hladate aj vo fore, že by ste sa spytali v exisrtujucej teme, ci len bezhlavo zakladate temy??
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali za 2mesiace 3 podlazny :-) hrubu stavbu
Odpovedať
@katrin21 kazdy dom je iny, ako by to bolo, keby v kazdej teme boli otazky o inom dome? hypermega obrovska tema tiez nie je to prave orechove.. napr... nasiel som nejaky dennik a tam bolo ze 30 navstev..
Odpovedať
ludia to postavia za 2mesiace a potom sa čudujú, že im to praská :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 precitaj si pravidla fora.... jasne sa tam pise, ze sa nemaju tvorit duplicitne temy. na kazdy dom sa da opytat v jednej teme...
Odpovedať
@katrin21 lenze kolko navstev pre hrubu stavbu, taka tema tu nie je.. to je ako keby sa spytam, ako dlho trva leto a kolko mame slnecnych dni v lete.. tam je znacny rozdiel.. 3 mesiace, klasicka odpoved. znamena to ze tam je KAZDY den, aj ked beton schne, alebo nie ? preto tato tema... aj ked musim uznat, ze je relatvine zbytocna.. ale duplicitna je silne slovo, to by 4/5 fora islo vies kam :) do kosa..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ice8 realne bungalov zastavana plocha 150m2, zaklady 10 pracovnych dni (1 murar + 2 pomocnici), murovanie obvodove a nosne steny, zaliatie venca 9 pracovnych dni (1 murar + dvaja pomocnici), krov väznikovy 1 den (2 krovary + zeriav), krytina a latovanie 4 dni ( 3 chlapi-dedinsky majstri), bol som ucastny :D
Odpovedať
@lubosu , perfektne.. vdaka :) to by slo.. ono tiez by som tam rad pracoval, lenze benzin co ja dam na 1 cestu tam, to uz staci na slusnu odmenu pre 1 pracovnika/pomocnika :/ ta vzdialenost je zabijak :D ale stan si mozem postavit v lete, to neni problem :D len ako vyriesit sprchu...
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 prave pozeram do mojho fotoalbumu, je to opacne 9 dni zaklady a 10 murovanie. Len pozor pracovalo sa 10 a viac hodin denne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 nikto ti realne nepovie, kolko dni sa robi.. my sme napr, mury vytiahli asi za 5-6 dni ... strecha sa robila asi tyzden, alebo 10dni uz aj s pokladkou krytiny a vsetkym dokoncenim. a zase zalezi aka strecha. nasa bola rozlozita....... ale to je hlupost riesit na dni.. lebo to nikdy neni rovnake... zalezi od rozlohy, rychlosti pracovnikov - v tom su znacne rozdiely !, tiez od vlhkosti vzduchu, ako veci schnu atd atd.... takze blba otazka... A navstevy - tie nech chodia po kolaudacii. to je spravny vyznam slova " navsteva" .... to na co sa pytas ty, je kolko realnych pracovnych dni na stavbe na to treba,.
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 @katrin21 presne ako píše katrin21, stavba domu je na otvorenom priestranstve, nie je to v hale ako keď opravuješ auto, počasie všetko ovplyvní, viem, že ťa zaujíma, koľko čistých dní sa robí to a to, ale tu sú rozdiely, máš murárov silákov, telesne slabších a hneď je rozdiel. Postav a potom napíš podľa svojej skúsenosti, nebudeš mať chuť to tak detailne počítať, možno si odfajkneš určité úseky koľko trvali a to je všetko...zbytočné otázky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?