Je lepší veľký alebo malý tepelný odpor muriva?

Ahoj, rozhodujem sa nad stavebným materiálom. chcel by som použiť tvárnice IPP DAXNER http://www.ippslovakia.sk/IPP_Daxner/... na výber je 300mm, tep. odpor 2,33 + EPS 200mm = tep. odpor 7,5 alebo 250mm, tep. odpor 1,035 + EPS 200mm = tep. odpor 6,5 Chcem použiť izoláciu 20cm EPS čo bude z hľadiska rosného bodu lepšie riešenie? Ďalšia izolácia: Podlaha 160mm EPS, strop 400 min. vlna, okná trojsklo, základy do hĺbky 700m, XPS 50mm Orientácia domu na Juh Ďakujem
Odpovedať
Odpor prestupu tepla musí klásť každá konštrukcia čo najväčší. Vylepšite to ešte trochu: 25+25 cm alebo 25+30 cm. Teda pokiaľ to statika dovolí. Ak bude treba murivo 30 cm, tak 30+25 cm. Aj na ostatných ešte pridajte. Bez výpočtu a optimalizácie je to však len veštenie. Ak budete kúriť len drevom či plynom (sú lacné) - už teraz je to slušné. Ak elektrinou, je to slabo zateplené. Plus rekuperácia??? Taktiež treba myslieť na leto - tienenie okien, aby ste sa neupiekli.
Odpovedať
Zaujimave co vsetko vymyslia cim viac chodim na MS tak ti ludia najdu na nete neskutocne materialy. Trochu ma trapi onim stranka a malo info ohladom tohoto materialu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
tepelny odpor a doporucenie pre rekonstrukciu/novostavbu TU: http://www.e-filip.sk/default.aspx?co...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?