Izolácia vodomernej šachty

Profilova fotka
Podlahu vodomernej šachty mám cca. 1,5 m pod úrovňou terénu. Od podložia je odizolovaná nataveným asfaltovým pásom. Steny šachty sú tvorené DT15, z vonkajšej strany sú ubložené zvyškami EPS hrúbky 100 mm, EPS je od zeminy oddelené nopovou fóliou. Strop šachty je z vrchnej šasti natretý penetračným náterom a na vrch sú opäť položené zvšky EPS hrúbky cca. 130 mm. EPSko je prekryté fóliou a zasypané zeminou. V šachte bude umiestnená domáca vodáreň a rád by som čo najviac eliminoval vlhkosť v šachte. Pomôže ak po úplnom vysušení vnútra šachty steny a strop natriem penetračným náterom, ktorý sa používa pod asfaltové pásy? Prechod vlhkosti do poteru by mal byť minimálny v takomto prípade. Je vhodné takéto riešenie ak z vonkajšej strany je betón izolovaný EPSkom?
Odpovedať
Profilova fotka
.Ak tam aj nie je spodná voda, treba urobiť riadne odvetranie dvoma komínmi, väčším na odťah, menší na prívod. Ak tam nebude pretekať voda cez strop, ešte by pomohla vnútorná izolačná omietka .
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Ak tam použijem odvetranie ako zabezpečím aby v zime pri nízkych teplotách nebola v šachte nízka teplota?
Odpovedať
Profilova fotka
pri veľkej zime sa dajú otvory upchať, ale pri hľbke 150cm je riziko zamrznutia malé.
Odpovedať
Profilova fotka
nieco podobne riesim aj ja. staci hadam nopova folia dookola ,polystyren nalepeny zospodu plafonu a jeden trativod v strede sachty.samozrejme vetranie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?