Izolacia starych zakladov

Zdravim, mozno to tu uz bolo len nejak to nemozem najst. Mame starsi dom, niektore veci uz su uspesne spravene. Dom je na miernom svahu, chcem sa pustit do zakladov. Podotykam ze dom je suchy-chvalabohu. Takze spravit vykop to mi je jasne ale co potom. Ok makadam, drenazna rura, textilia to je ok mna skor zaujima co so zakladom, predpokladam ze ten urcite nebude rovny aby som tam mohol napriklad dat xps, ako sa to riesi v tomto pripade, len tam dat nopovu foliu a zasypat alebo natriet zaklad nejakou gumou alebo ake mate skusenosti. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tibicko najlepšíe to bude nechať tak, izolácia základov nemá žiadny účinok, ani tepelná , ani hydroizolácia, obálka domu sú steny, podlaha a strop. Tepelná izolácia základov má účinok ako keby ste izolovali škkridlu zvonku.
Odpovedať
@jan45 nechat tak ako celkovo alebo ako myslite?
Odpovedať
@jan45 ja som hodil okolo základových pásov 5cm polystyrén, a okolo platne pôjde 10 cm. keďže to bolo v projekte. aký to má zmysel, som až tak do hľlbky neriešil... projektant vie lepšie, prečo to tam dal...
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_toman o tom pochybujem, som tiež projektant a nespolieham sa na komerčné obrázky @tibicko od budovy treba odviesť dažďovú vodu aby nepodtekala pod stavbu, ostatné úkony sú zvytočné
Odpovedať
@jan45 takze ked tam dam tu drenaz tak od domu dam len nopovu foliu a staci?
Odpovedať
Profilova fotka
@tibicko na čo je tam nopová fólia? narušate stabilný systém prvkami, ktoré nemajú žiadnu funkciu . Text " nerobte nič" je po sedliacky " nechajte to na pokoji, aby sa to nepokazilo" . A myslím tým nerobte s tými základmi nič, nekopte, nedávajte izoláciu ani nopovku a hlavne nekopte ryhu okolo suchého baráku, dostane sa tam voda a až potom budete mať čo robiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?