Hydroizolácie pod zakladovu dosku

Zdravim. Projektant mi naprojektoval základovu dosku tak že po zhutneni makadamu má ísť 150mm betónu,na to hydroizolácia z asfaltových pásov a karirohoz.A na to ďalšia vrstva 150mm betónu.chyti dobre ten betón na hydroizoláciu?Alebo dať hydroizoláciu na vrch zakl.dosky?
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrosk máš strach že ti ju odfúkne ? :-) (síce nerozumiem na čo je tam tá hydroizolácia....ale nemusím zase všetkému rozumieť )
Odpovedať
To ani ja nerozumiem,aj keď som na CZ fórach čítal že by sa to tak malo robiť.nezda sa mi to.
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrosk je tam viac detailov ktoré treba popísať, ale nevidím dôvod na takéto riešenie. Betón pred vodou netreba chrániť izoláciu neodfúkne (eagleowl) ale statický účinok dosky sa zníži.
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrosk a to je dom založený na doske ?
Odpovedať
To je nejaká blbosť. Bežne sa deka robí 15cm a až na ňu sa dáva hydroizolácia, potom polystyreny a na to ešte poter. Nechápem načo by si mal dávať dve vrstvy 15 cm betonu?
Odpovedať
bezne sa to tak robi, ale povacsinou to je iba podkladny beton, max vystuzeny kari sietou. toto je mozno podkladny beton a dalsia vrstva je uz zelezobetonova doska/vana. Zalezi od podlozia, a odpoved bude zrejme v technickej sprave architektury, resp. technickej sprave statiky. Ked to tak navrhol tak nejaky dovod to ma
Odpovedať
Profilova fotka
je to urcite podkladovy beton .na to sa dava hydroizolacia a na to beton ,podla mna je to v poriadku tiez som si tak riesil pivnicu len s tym rozdielom ze ja som sa snazili urobit vanu t.j zaizolovat komplet stavbu aj s boku a z vrchu pravdepodobne budete mat nejake narocnejsie podlozie inak vyznam nevidim ,ale nie som odbornik
Odpovedať
projektanti su jak lekari nie vzdy im treba verit
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrosk Takže prvá otázka stavaš dom len na ŽB platny alebo klasika na základových pásoch?? Ďalej, maš nejaké atipické podmienky?? Únosnosť podložia a nasiakovosť pôdy atď??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?