Hydroizolácia purenitu - treba ho aj pretrieť?

Chystám sa pred zateplením pretreť prvý rad muriva gumoasfaltom. Vchodové a balkónové dvere mám položené na purenite. Treba pretrieť aj purenit s páskami alebo je to zbytočné?
Odpovedať
Nikto nic?
Odpovedať
Profilova fotka
@korben neviem načo je dobré pretierať murivo gumoasfaltom, veď murivo bude chránené zateplením a (alebo) hlavne fasádnou omietkou. Purenitu vlhkosť nevadí. Za mňa je to celkom zbytočné.
Odpovedať
murivo bude chránené zateplením a aj fasádou v časti nad úrovňou terénu, ale časť zateplenia bude pod terénom. a tam sa bojím v prípade väčších dažďov, aby voda nevzlínala
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ako riesite aby takto nepresakovalo popod purenit ? Pred dverami sa mi urobilo "jazierko" a takto to preteka dnu. Je to docasny stav kedze finalna vrstva este nie je hotova ale aj tak by to podla mna robit nemalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@panak veď to odfoť z vonkajšej strany čo tam máš...
Odpovedať
@eagleowl ja hlupak som to neodfotil z druhej. Ale je tam take zavetrie a ked prsi drzi sa tam teraz voda na hydroizolacii. Tak ako vidiet pasku vnutri tak z vonku je externa.
Odpovedať
@panak Oprava obrazku
Odpovedať
Profilova fotka
@panak tak toto mi veľa nepomohlo :-) ...neosadil si dvere na hranu dosky ?...hmmm....tak to je dosť nelogicky spravené......podľa mňa treba špáru opatriť kvalitnou páskou z vonku....dal by som širokú butyl kaučukovú alebo nejakú hydroizolačnú stierku.....(celkom dobrý príklad toho prečo je napríklad zlé podmurovať dvere ytongom, ktorý to natiahne do seba).
Odpovedať
Profilova fotka
@panak a ako máš toto odizolované tepelne ??
Odpovedať
@eagleowl dvere sedia na purenite. Mam iba foto este bez dveri z vonku. Na foto vyssie je vidiet ako je zospodu purenit.
Odpovedať
Co bude lepsie ? Staci alebo na to este tu neznamu kvalitnu pasku ? - Gumoasfaltová hydroizolácia Den Braven DenBit DISPER DN - Tekutá lepenka Den Braven 2K 400
Odpovedať
@panak Mne v exteriéri na HS portál natavili asfaltový pás až na rám portálu, aby voda náhodou nepodtiekla pod HS portál. Tak isto sa izolovali aj terasové a vchodové dvere - viď detailná foto. Mal by si to aj ty takto vonku zaizolovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@panak myslel som ako máš odizolovanú tú dosku na priedomí ?....sokel sa izoluje XPS ....ty tam máš teraz betón z vonku a na ňom bude ešte XPS či ako to plánuješ?.... Ja keď vidím "Den Braven" tak radšej nemám názor.... Buď ako radí chrobák nataviť IPU - tvojom prípade do L-ka....alebo ja som písal tú butylkaučukovú pásku....mne je páska sympatickejšia...zohnutá IPA časom aj tak praskne.... A ak tekutú hydroizoláciu tak potom radšej toto https://dek.sk/produkty/detail/162020...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 veď máš to OK ale podľa mňa je to aj tak zbytočné lebo ak máš vonkajšie pásky tak to stačí....panák to má zle lebo si tam spravil bazén kde mu stojí voda....ale tebe sa voda nemá kde zastaviť a stečie po kolmici dolu pod dom....
Odpovedať
@eagleowl Na dverách a oknách nemám pásky, osádzalo sa to klasicky - podpery a vypeniť. Na montážnu firmu nerád spomínam - okrem amatérskeho vypenenia sa im podarilo ešte aj to sklo na HS portáli rozbiť pri montáži.
Odpovedať
@eagleowl doska na priedomi bude zateplena. Na hydroizolaciu pojde ISOVER Neofloor 100 v hrubke 80mm a na to poter v spravnom spade. Na ten potom lepidlo a dlazba.
Odpovedať
Profilova fotka
@panak tak by som nič neriešil......ale keď budeš ukladať ten neofloor tak ten spoj XPS - purenit by som prelepil páskou a polystyrén pod dvere dal vyšší (100mm) a zabrúsil do spádu od dverí....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mam podobnu otazku. Na obrazku su terasove dvere. Pod nimi je na striedacku xps a porobeton. Ako vidiet z xps odskocilo lepidlo s penetrakom :-( Na rame dveri je nalepena bitumenova paska, tam by problem nastat nemal, ale trapi ma tento detail komplexne, lebo chcem tam dat este 5cm xps a cele to potrebujem odizolovat proti zatekajucej vode z terasy. Dake navrhy ako na to?
Odpovedať
@rkorba a to si pouzil lepidlo urcene na XPS? pouzivat penetraciu na XPS mi nepride ako najlepsi napad.
Odpovedať
@rkorba ja som tam dal pásku fleece a to som pretrel Hydroblokom b400 ten sa dokáže spojiť s asfaltovým pásom. Ostatné tekuté lepenky sa nedokážu napojiť na pás.
Odpovedať
Ja som pouzil toto, super jednoducha a rychla praca, bez natavovania takze sa nemusite bat o poskodenie okien, ramu... https://svk.sika.com/content/slovakia...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@romanesdesign nejde otvorit
Odpovedať
@mimo_pilka https://www.chemiaprestavbu.sk/sika-h...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
AK to pomoze, ja som dal EPDM foliu, ktoru som nalepil "tmelom" na to urcenym. Tak sa to aj ma na purenit robit. Ale okenary nemaju velakrat sajnu, zalozia okno a cau. Mal by som mat aj zvysne nejake metre ak by mal niekto zaujem.
Odpovedať
Nazdar pani tak ako ste to nakoniec urobili ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?