Hydroizolacia pod murivom

Ahojte, chcem poprosit o radu co s hydroizolaciou pod murivom na obrazku. XPS bolo pouzite ako salung pri zalievani dosky.
Odpovedať
@sopeto to by chcelo vidieť detail toho miesta, ako je tam navrhnutá fasáda, kde je úroveň terénu a či to xps je konečné zateplenie sokla. Ak by bol terén aspoň 20cm pod murivom netreba riešiť nič, ale len v prípade, že nehrozí podtečenie hydroizolácie (aj kapilárne).
Odpovedať
teren bude asi cca 25cm pod vrchom XPS. na toto XPS asi na vacsine miest este pojde jedna vrstva XPS(na niektorych stranach to ide z uhla, cize na zaciatku pretrca xps od muriva cca 3cm a na konci je to uz 6cm). chcem mat vsade rovnaky rozdiel medzi soklom a fasadou
Odpovedať
To ďalšie XPS nalep na úroveň budúcej podlahy, čiže túto fugu prekryješ, no a tento XPS hore na styku s ytongom ponatieraj tekutou hydroizoláciou (2-zložkovou). Len ten XPS budeš musieť kompletne zrezávať kvôli tomu nerovnakému odskoku od muriva..., ale to už si asi zistil sám :)
Odpovedať
A keby je to rovno tak ako sa to riesi s hydroizolaciou(ipou)?lzahina sa? lebo vela ludom som to videl aj tu na MS ze pouzili XPS ako salung
Odpovedať
Profilova fotka
@sopeto Nič s tým nemusíš robiť.
Odpovedať
@sopeto nic.. Rovnako to budem mat aj ja. Ako salung dosky som pouzil 12 cm XPS.
Odpovedať
@laco17 @megdesign cize len dorovnat to XPSko aby bola vsade rovnaka hrubka od muriva a ist dalej hned fasadnym EPS?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?