Hydroizolacia

Ahojte, chcem Vas poprosit o radu, ako izolovat od vody nasu pivnicu. Situacia je nasledovna: mame starsi RD, ktory budeme kompletne rekonstruovat ( + spravime nadstavbu ), je ciastocne podpivniceny, pivnica je z plnej palenej tehly, pozemok rovinaty. Hranica domu je z jednej strany aj hranicou pozemku a sused s nasim povodnym planom, ze by sme pivnicu odkopali, izolovali atd nesuhlasi, preto hladame alternativu ako odizolovat stenu pivnice od suseda ( na obrazku zlta) Taktiez, by sme radi izolovali aj stenu, ktora sa nachadza pod domom ( na obrazku zelena) , kde tiez nebude mozne zeminu z vonkajsej strany odkopat a steny izolovat. Ake riesenie by ste radili ? Je v poriadku pouzit dva rozne postupy izolacie ( pre steny pivnice kde mame pristup odkopanie, kde pristup nemame nejaku alternativu) alebo je lepsie vsetko riesit jednym postupom ? Zaklady budeme podrezavat. Dakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@toommas izolacia zvnutra nikdy nie je 100%. Ak je uroven vody nizko, mozno bude stacit vetrat (2 okna na kriz). Ak nie, projekt pripadne kuk systemove riesenia SIKA/MAPEI.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@toommas izolacia zvnutra nikdy nie je 100%. Ak j…
@mgx uroven vody je nastastie nizko, ide mi skor o vlhkost, ktoru tahaju steny, s tym, ze ked uz ideme rekonstruovat, nech sa vsetko urobi poriadne a minimalizuje sa riziko ze sa problem s vlhkostou bude riesit povedzme o dva roky. rozumiem, ze izolovat zvonka je to naj riesenie, bohuzial nie uskutocnitelne. pozriem tie sys riesenia, dakujem. co vravis na to podkopanie aspon tych dvoch stien, ku ktorym sa dostanem ?
Odpovedať
Profilova fotka
@toommas neviem co chcete podkopanim dosiahnut...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?