Geologický prieskum - dva vrty do hĺbky 8 metrov

Projektant vyzaduje odo mna geologicky prieskum,jedna sa o dva vrty do hlbky 8 m.Nie je to zbytocne hlboko,kedze sa jedna o bungalov bez pivnice?
Odpovedať
@matej26 projektant zrejme vie kde ides stavat, takze jeho sa pytaj preco tolko
Odpovedať
Ahoj,je to zbytočne hlboko.Z tvojho plodného príspevku je zrejmé že sa jedná o súdržné podložie bez ílov a bridlíc,maximálne únosné.Na vine je projektant.
Odpovedať
Profilova fotka
@matej26 dva 8m vrty na bungalov to je dost. Jeden 5m by mal uplne stacit. Dnes ale takmer vsetky developerske projekty su na starych zosuvoch, mociaroch alebo vysusenych mociaroch. Alebo na starych zahrnutych smetiskach. A vtedy verim, ze to ma zmysel. Treba sa ho opytat a zistit preco. Mozno tam je vazny problem s podkladom alebo vodou. Za beznych podmienok uplne staci ak si pojde statik pozriet vykop.
Odpovedať
chcem postaviť RD a dodavateľ (Silikate Word) odporučá plavajúcu zaklad. dosku (bez obvodových pasov). Musí byť geologický preieskum či stačí aby sa pozriel statik? pozemok je na ulici kde sú už postavané RD
Odpovedať
@nestavbar statik nevie čo je meter pod povrchom, takže si zrejme vypýta geologický posudok, prípadne dosku predimenzuje. Tou firmou si si istý? Pozri recenzie tu na modrej streche, každý deň sa dookola riešia problémy so spomínanou firmou..
Odpovedať
Profilova fotka
@matej26 Jasné je to zbytočné, nerob nič len napíš papier že zodpovednosť za statiku stavby berieš na seba ty a diskutujúci z modrej strechy, veď načo platiť na niečo profesionála keď tu ti ľudia poradia zadarmo a bez toho aby o tom mali vôbec nejaké info. Ak ti to nebude chcieť prejsť na stavebnom úrade povec nech sa ozvú adminom. Mimochodom aby to bolo ako sa to má robiť potreboval by si minimálne vrt na každom rohu stavby.
Odpovedať
@martosko Naucte sa prosim Vas citat,ja som nepisal ze to nechem robit,ale pytal som sa na nieco ine.Dakujem Vam za podporu.
Odpovedať
To je skôr otázka na neho. Mne robili kopané sondy , nebola práve k dispozícii súprava na vŕtanie. Kopali sa tri do hĺbky 4m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?