DT 30ky alebo 40ky?

Profilova fotka
Ahojte mili strechary mal by som na Vas otazku. Ideme stavat bungalov 24 od mfpro. Moja otazka smeruje, ze ake dt tvarnice pouzit. Ide o to, ze pozemok je mierne svahovity a rozdiel tam vychadza na 4 alebo 5dt na jednej strane domu a 2 dt na druhej strane. Murar mi hovoril, ze by mozno bolo lepsie pouzit 40ky miesto 30tok. Aky mate nazor na to vy? Je to jednoduchy obdlznikovy domcek s ackovou strechou. Samozrejme budem tuto otazku konzultovat aj so stavebnym dozorom. Za odpovede dakujem. A este jedna otazka. V projekte je prvy rad muriva hrubky 300mm a potom uz ostatok 375. Rozmyslam tiez ako vyriesit tuto otazku. Stavali ste uz takto niekto? Prosim nerieste hrubku muriva tu nebudem menit. Este raz dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
slovenský spôsob stavania, murári riešia hrúbku muriva.
Odpovedať
Mal by si vyriesit normalneho murara. Alebo ten tvoj ma titul aj na statiku? Aby nemachroval tam, kde nema! 40-tky DT sa pouzivaju pri viacposchodovych domoch. Aj to iba niekedy. Zalezi na podlozi. Ja mam pivnice, prizemie, podkrovie v sikmom terene a mam 30-tky DT.
Odpovedať
jan45: to není jenom slovenská specialita, v Čechách máme taky plno "odborníků" na slovo vzatých. Když jsem stavěl já, a chtěl sem zateplovat ytong 375mm, tak mi jeden takovej chytrák tvrdil, že je to hrozná blbost, protože budu muset topit i v létě :-D . Jinak abych odpověděl na otázku. Dal bych co je v projektu.
Odpovedať
Nič s tým nepokazíš, akurát ak budeš so všetkým tak špekulovať tak to čo by si postavil za 80000€ postavíš za88000€. Prvý rad muriva, skús kontaktovať architekta nech ti to vysvetlí, asi to bude koli izolácii alebo aby bol sokel oddelený
Odpovedať
Profilova fotka
30 DT stačia , a k tomu detailu rozdielu muriva . Stretol som sa s tým u katalogoveho projektu ktorý sme stavali. Vysvetlenie od projektanta. Použite murivo obvodové Ytong Lambda sa nezatepľuje , a v soklovej časti ide XPS hrúbky 50 mm , vznikne odskok v soklovej časti 25 mm. Inak by nevyšiel sokel s XPS pre nezateplovanom murive .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?