Dom na pilotoch

Cim viac sa pohravam s myslienkou zalozit dom na pilotoch a vyriesit tym mnohe komplikacii.len svojpomocnych stavbarov ,ktori sa na nete delia o skusenosti je pramalo.preto by som poprosil o skusenosti ,ak mate.nech si viem zhruba spravit predstavu o nakladoch,o kolko to predrazi,nepredrazi stavbu oproti klasickym pasom. Chcem to z dovodu,mokreho pozemku.urobit z nevyhody (vela povrchovej,aj podpovrchovej vody) vyhodu.cast pozemku z roviny prechadza do svahu.od svahu smerom do roviny by som chcel osadit dom na pilotoch a pred dom prirodne jazierko na ploche cca 150-200m2.predna cast domu by koncila na urovni jazierka (mozno predne piloty este vo vode) a mensia terasa by vystupovala nad jazierko ( tiez na pilotoch). Nieco ako na prilozenej foto,jazierko by zacinalo pri druhej rade pilotoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja chcem tiez dom na patnikoch. Zial kazdy, kde pridem do firmy na mna kuka jak na puka. Stravil som isty cas vo Finsku a tam je snad 95% domov takto postavenych. Spal som aj v jednopodlaznom dome cca 280m2. No v nasich podmienkach ta to zrejme vyjde rovnako draho ak nie drachsie ako klasicke zaklady. Treba ti ist do hlbky a draha je doska ktoru musis tak ci tak urobit. Ci uz z dreva alebo ocelova platna.
Odpovedať
Ja mám predstavu betónovej dosky s klasických stropných prefabrikatov. Kopať musíš tak či tak, akurát V tomto prípade do hĺbky a nie v takom množstve ako, keď kopes pásy.odpada hydroizolacia, protiradonova izolácia,... mna skôr zaujíma čo všetko to obnasa. Dá sa spraviť geologický posudok, na základe ktorého statik určí koľko pilotov , v akej hĺbke a v akej hrúbke? vyvrtaju sa diery, vystuzia zelezom a zaleju betónom? A pokračuje sa doskou? Alebo k tomu treba nejaké špeciálne postupy a materiály?
Odpovedať
@jedendvatri skus pozriet na google firmu ISOMETALL, staval som drevodom na pilieroch 155,4 m2, ale ako pise @misoto za piliere som dal 1.600,- eur, ale kym som zacal stavat steny bol som na sume 4.649,-eur, ten zvysok zhltla drevena platna
Odpovedať
@kavar a vsak to nie je zla suma , ludia tu davaju za bezne zaklady okolo 6-8K
Odpovedať
@misoto skus fy. STAS z TT http://www.stas.sk/sk.htm
Odpovedať
Profilova fotka
Kamoš musel dat kvoli spodnej vode pod cely RD a vyšlo to na 20t
Odpovedať
@jedendvatri bungalov na navazke na 16 pilotoch, cena cca 15t€ bez DPH, bez dosky. Rozhodujuce pre cenu bude podlozie a z neho vyplyvajuca potrebna hlbka pilotaze.
Odpovedať
@stowasser =-) To je cena komplet hrubej stavby aj so strechou, ak by som zakladal na klasických pásoch, keby neriešim vodu Všetci ste si to dali robiť, či niekto to riešil svojpomocne?
Odpovedať
Však takých domov sa stavia dosť... Odkiaľ si? Napr. na začiatku Prosieka-na liptove je taký dom/chata postavená.
Odpovedať
@jedendvatri zavisi to od podlozia, ak to bude pevne podlozie, tak to bude zlomok tej ceny, ja som hovoril o hlbokych pilotoch vrtanych strojovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Vikendova chatka na ostrove vo Finsku :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?