Dodatocna hydroizolacia domu z 1974

Profilova fotka
Ahojte. vediem diskusiu so svokrom ci dat alebo nedat hydroizolaciu na zaklady stareho domu(den braven 2K tekuta lepenka). zaklad je beton trochu horsej kvality hlbka 70cm-80cm. vodorovna izolacia je ale tiez z tochto roku nejaky "starsi izolacny papier" svokor hovorí že od vodorovnej izolacie max 10 cm dole ja by som to natrel az po zem cele ale vraj bude vsakovat spodnu vlhkost ja si myslim ze az tolko nevsiakne odspodu "ale to je len moj pocit dufam ze niekto kto sa tu stým zaobera mi to vysvetlí" preto by som chcel pre moj pocit netret cely bok aby z boku sa tam nedostávala. Taktiež pripomeniem ze idem potom zateplovať fasada 20cm sedy polystyren a sokel styordur 15cm "30cm pod a 30cm nad terenom" teren bude vo výške 10cm pod vodorovnou izolaciou
Odpovedať
Prepáč ale nerozumiem, prečo o tom, či dať hydroizoláciu vôbec vediete diskusiu... Stavba musí byť chránená pre vzlínavou vlhkosťou za každú cenu. Inak rekonštruješ zbytočne. Takže samozrejme, že tam musí ísť hydroizolácia, tak isto treba spraviť okapový chodník s drenážou. Natri to úplne dolu ako píšeš, vsakovať vlhkosť bude, ale vďaka drenáži tam väčšinu času bude suchá zem.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 ved to ze vravíš ze bude vsakovat a ked spravi hydroizolaciu z boku tak nebude sa mat kadial odparit vlhkost. bavíme sa otom ci natret zvislú hydroizoláciou. samozrejme novostavba je niečo iné ale toto je starý dom.
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo takáto skladba co tu technicky nie je správne ci zarobí na problém ? ten makadam alebo kamenivo mi príde ako vhodné na odvetranie zemnej vlhkosti v priestore pod styrodurom. (podzemná voda je asi 3 metre hlboko a unás moc prívalové dažde nie su "Galantský okres"
Odpovedať
@tronic a aký zmysel by mala mať pod tou vodorovnou? A pokiaľ bude vodorovná izolácia vyššie ako 0 terénnu dajme tomu o cca 20cm tak netreba ani na ten spoj. a také tie dristy o tom ako to treba až po zem tak sa ich skús spýtať či majú aj z vnútorný strany tie základy natreté.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 vyska vodorovnej je 5-10cm a niekde zarovno
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, keďže sa v tomto prípade nedá použiť drenáž okolo základov, odvádzajúca dažďovú vodu od základov domu, tak som za variantu hydroizolácie celej obnaženej plochy základov, plus 100 mm nad vodorovnú izoláciu. Je to ochrana najmä pred ostrekovou vodou pri daždi. Pokiaľ nebol doteraz problém so spodnou vodou, tak je málo pravdepodobné, že by to bol problém po hydroizolácií. Na ochranu proti vode odporúčame dvojzložkovú hydroizolačnú stierku KREISEL AQUA DUO 822.
Odpovedať
Profilova fotka
@tronic za mňa všetky bočné nátery pod vodorovnou izoláciou sú iba vyhodené peniaze.....sokel by som spravil z XPS ktoré má "zubový spoj".....XPS a finálna omietka zabráni dažďovej vode hnanej vetrom aby zmáčala stenu z boku. Bočný náter nezabráni aby betónový základ nevlhol (tomu je to aj tak jedno).....(a nopovka sa dáva tesne pod úroveň terénu)
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl sokel je kombinacia 10cm a 5cm stým ze tá 5ka sa lepí penou a skrz spoj tých 10tok
Odpovedať
Profilova fotka
@tronic je to riešenie ale 15-so zubom by bola menej roboty, menej lepidla a rovnaký výsledok.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl neskoro mal som doma 5cm a dokupoval som 10 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?