Dispozičné riešenie RD atypickeho tvaru

Dobrý deň, plánujeme stavať RD na pozemku,ktorý je svojím tvarom atypický - z jednej strany je zošikmený. Dom bude dvojpodlažný,pričom vrchná časť bude obývaná a na spodu sa budú nachádzať parkovacie miesta,sklad,zadverie,terasa. Chceli sme presne takéto riešenie,kedy sa celý obytný priestor nachádza v jednej rovine. Dom posunúť viac do priestoru nevieme,takže musíme stavbu realizovať takto ako to je. Projektant nám vyhotovil takéto dispozičné riešenie. Sú tam aj veci, ktoré by sme urobili inak (len nevieme ako,keďže ten priestor je taký aký je). Chcem sa preto spýtať na názor, čo hovoríte na takto navrhnuté dispozičné riešenie? Ďakujem
Odpovedať
@veroni415 nevyzerá to zle to rozmiestnenie, neuvažujete pridať ešte 1wc hore?
Odpovedať
@csikike ešte jedno WC máme na prízemí - nachádza sa v zádverí pri vstupe do domu. Viem,že to nie je na rovnakom podlaží,no neviem či dávať ešte to jedno ďalšie WC
Odpovedať
@veroni415 dobré riešenie ale špajzu zrušiť ,pracovňu minimálne 8 m2 aby si to do budúcna mohol použiť ako izbu a tak šatník dostane iný tvar bude až po chodbu a na šírku stačí užší ale je to dobré.
Odpovedať
@veroni415 a čo by si urobila inak? Skús byť konkrétna. A ako sú svetové strany?
Odpovedať
@veroni415 osobne by som -zarovnala dom, cize obyvku zarovno so spalnou, - ziskas cm na izbach.. -Kupelnu s wc spojit.. Wc bez okna je panelakova zalezitost... -spajzu dat pod schody.. Alebo tam niekde, do hlucheho rohu pri schody.. -zuzit satnik, -pracovnu rozsirit, das tam tiez nejake veci, co z kuchyne vies odlozit (mixery a blbosti, do vstavanej skrine)..
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma to super upravila. Este schodisko sa neda zalomit aby vychadzalo kolmo na izby. Inak pekny projekt.
Odpovedať
Suhlas s hroma. Jedine by som v tej detskej vpravo dolu nechala ten lichobeznikovy tvar, aby tam nebol ostry roh (ani v interieri to nie je prijemne, ani na dome), ale upravila by som ho tak, aby vosla postel pozdlzne medzi francuzske okno a stenu, s tym, ze celo postele by bolo presne na sirku tej kolmej casti, az nad nim by sa stena zacala stacat (snad je to zrozumitelne). V povodnom navrhu je malo miesta na jedalensky stol, treba zvazit tvar linky, alebo zariadenie obyvacky.... Inak pekny projekt.
Odpovedať
@veroni415 Čo mne príde divné je to, že zo spálne sú dvere rovno do obývačky a že keď chceš ísť na WC zo spálne, tak musíš prejsť cez obývačku.
Odpovedať
@chrobak7 Možno by sa mohla spálňa s pracovňou vymeniť, tým by bolo k wc a kúpeľni bližšie...
Odpovedať
@chrobak7 to je prvotny nastrel, dalsie riesenie je mozne vytvorenim chodby.. 🙂 kuk navrfh..
Odpovedať
Ďakujem za vaše tipy ako to urobiť inak🙂 problémom však je,že pokiaľ by sme obývačku posunuli a tým pádom ubrali z terasy/balkóna, ten by sa prakticky zrušil,čo neprichádza do úvahy,pretože o balkón v žiadnom prípade prísť nechceme a mať ho široký 1 meter je nezmysel (narážam na vaše nákresy,kde ste vlastne zúžili balkón o 2 metre).
Odpovedať
@veroni415 terasa nemoze byt za domom? Siroka ako dom, a hlbka mozno tych 3-4m.. Zo spalne tiez sa dostanete na terasu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@veroni415 ako sú svetové strany? A čo konkrétne by si chcela mať inak? Vieš, zbytočne Ti budem písať, že "zruš špajzu" (napríklad) keď pre Teba je špajza nevyhnutnosť. Ja osobne by som vymenila kuchyňu a spálňu. Z kuchyne by bol priamy výstup na terasu a spálňa by ústila do chodby a nie do obývačky. Ale možno Tebe by takéto riešenie vôbec nevyhovovalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?