Deka z dreva alebo zo železobetónu na bungalov

Prosím poraďte - ideme stavať bungalov 865, a nevieme sa rozhodnúť akú máme dať deku - či len drevo alebo železobeton ??? ďakujem
Odpovedať
1
2
@ivco ahoj, môžem vedieť koľko ťa stálo drevo na krov?
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina104 Hranoly a fošne: 3-6 m – 179 EUR/m3 7m - 189 8m - 194 9m - 199 10m - 204 11m - 209 12m - 214 1 bm lata: 5x5 – 0,46 4x5 – 0,368 3x5 – 0,276 2,5x5 – 0,23 Impregnácia: + 17 EUR/m3
Odpovedať
@bubnicm ďakujem a doprava?
Odpovedať
...ja by som išiel do betónu...spevnenie stavby a kumulácia tepla (samozrejme dobre zhora zateplené)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina104 Ja som napiiisal kolko priblizne stoji drevo. Dopravu si musis zabezpecit.
Odpovedať
@bubnicm ok ;-)
Odpovedať
..to si riešte cez IP...otázka je drevo alebo betón....
Odpovedať
keď nebudete robiť podkrovie, tak je zbytočné dávať betonovú deku. Je to drahšie aj prácnejšie. A hlavne je to zbytočné. Dnes je trend drevenný trámový strop + izolácia a SDK. Ale je to na Vás. Tiež to budem mať tak.
Odpovedať
Pokial tam nechcete mat skladovaci priestor na nieco ozaj tazke, potom celkom staci len SDK strop.
Odpovedať
nie nebudeme mať podkrovie a ani skaldovať nebudeme nič ťažké . Tiež sme skôr nakolený na ten drevenný ako beton, aj kvoli financiám. Hovorili nám že ak nedáme beton tak nám časom popraskajú steny, je to pravda ???
Odpovedať
No zober si to tak ze sice to je pravda ze zelezobetonova deka spevny dom ale je to zbytocne ked mas vence dokola po obvode domu.takze tramovy strop je trend je to lacnejsie .a tiez aj keby si das zelezobetonovu deku tak budes znizovat strop takze budes davat sadrokarton takze ak si to zobierem odhadom usetris tak okolo 4 tisic eur.
Odpovedať
Článok sa načítava...
...ved hovorím – zhutnenie celej stavby. Mohol by niekto urobit rýchly predbežný rozpočet na beton vs. SDK...
Odpovedať
mám 50 r dom povala je drevená a múry istotne nepraskajú vo vzduchovej medzere je nafúkaná izolácia
Odpovedať
mily box ved vravim ze aj ked si spravis zelezobetonovy strop tak pouzijes sadrokarton .lebo nemyslim ze chces mat tak vysoke miestnosti.
Odpovedať
Znamy ma bungalov 17x11 urobil betonvy strop cca 10000€.V decembry ho musel zatepliť z vrchu asi 1000€ vata plus robota a zospodu to omietali sadrovou omietkou ako steny.Neskutočne predraženy strop.Mi ideme stavať bungalov a pojde sadroš alebo dreveny obklad napusteny nejakou lazurou.Ale to je už na každom .Treba to prepočítať a potom sa rozhodnuť.
Odpovedať
Urcite drevený načo betónový a tak to mame aj my a to mame pochodový dom a medzi poschodiami je tak isto dreveny strop zbytočne predražené a urcite aj viac energeticky náročné
Odpovedať
Pri bungalove ja osobne by som beton nedal. Mury by malo stacit spevnit vencom. Radsej izolujte ! A chcem povedat, ludia opustite dogmu nutnosti akumulacneho prvku v dome (tuto funkciu dobre splna aj zariadenie domu). Ved ked idete teraz von (ked je vonku -10 ci -15) davate si do vrecka vetrovky ci pod kabat tehlu alebo tvarnicu? Asi sa lepsie obleciete, hlavne nejaku vetrovku, ktore najma dobre izoluje, a to iste je s domom.
Odpovedať
....ja som sa dnes dozvedel nemilu spravu (teda skor nemila sprava pre kupcov)....mlady par kupil novostavbu bungalova kde bola horna deka postavena s dreva.... dali si zavolat statika a ten im vypocital ze deka je poddimenzovana o 37%.... statik im povedal ze im nedovoli byvat v dome pokial to neopravia... za dom dali nieco cez 170k euro....
Odpovedať
@adam_janka deka z dreva?
Odpovedať
@pr - horna deka... pomocou tramov
Odpovedať
No standardne na dom sa vztahuje zaruka 2 roky. Aj ked to nekupovali do firmy ale od fyzickej osoby, pokial v zmluve o kupe nie je klauzula ze kupujuci kupuju dom tak ako stoji a lezi... a pod. pravne klucky ako je mozne sa vyhnut zodpovednosti za zaruku predavanej veci.
Odpovedať
@adam_janka ..myslite trámy a na nich stolica a krov
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa rozhodli pre tramovy strop , hlavne kôli ekonomickej situacii. Je to lacnejšie si myslim . Drevo na naš strop s rozmerom 20x11 stalo cca 3000 e .Je v tom drevo trámy 20x15cm a komplet debnenie fošnamy na povale, ako aj natery .izolacie k tomu asi 1500e .Keramika či železobeton by stali podstatne viac
Odpovedať
@havaj môžeš mi poslať na IP kde si kupoval drevo?ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina104 a aby som nezabudol mame tiež stolicu urobenu ako oporu strechy .ale treba sa poradiť so stav. dozorom alebo aspon strecharom ktory bude robiť. každa strecha ma svoje špecifika
Odpovedať
@havaj no to budeme mať aj my ;-)
Odpovedať
@jozef74 tú cenu stropu u známych máte od nich alebo len tak ? Podľa vlastnej skúsenosti a logiky - 17x11x0,21 je 39m3 betonu á 55 Euro čiže 2159 Euro. Železo (variabilne môžete aj predimenzovať) 1000 (2000) Euro, čiže 3200 (4200) Euro ? Keramika na ten rozmer podľa cenníka a množst, zľavy od Premac - 3700 Euro, nadbetonávka 5-6cm alebo vôbec (podľa statika stačí aj zálievka nosníkov) a veniec - nech 10m3 (asi prehnané) máme 550 Euro + železo 1000 takže 5200 ? Prečo keď sa niečo ide porovnávať hneď sa jedno ide bezvýhradne velebiť a druhé musím bezvýhradne preháňať ? Už mi to pripadá ako večný súboj tehla - tvárnica. A stavia sa stále aj z jedného aj z druhého :-))) Drevený je určite o niečo lacnejší, ale nie sú to svety (ak teda nedáte iba žbrdlinky ale urobíte to nielen lacné ale aj pevné) ale dnes tvrdiť že to nebude raz prerobené je asi prehnané. O 10 rokov to môžete predávať práve niekomu kto nadstaviť chcieť bude. Kategoricky tu niečo tvrdiť je tu extra v kurze. Všetci zatepľujú a je to logické, nie ako tá tehla vo vrecku bundy ale skôr ako ponožky v spacáku :-)))) Máme betonový nezateplený strop aj strechu a v EC máme "B". Urobili chybu výpočtári, plynomer alebo tí čo sem píšu zaručené "skúsenosti" ? Trochu nadhľadu a objektivity? Nezaškodilo by.
Odpovedať
@zamotek Toto je len to čo viem od majitela.A myslím si že neklame.Problem je asi v tom že projektant všetko na tom dome predimenzoval.Zaklady 1 m široke a 1,2m hlboke si myslim že na tom sa da postavyť aj mala bytovka.Ten strop mu robila firma takže on to ratal asi ako celok nie len material.Myslim si že beton treba doviesť tak isto aj nosniky treba doviesť aj železo aj stojky a kopec roboty urobiť ,a to treba zaplatiť.Takže nie je to len o materialy.Na strope ma 10cm betonu a ked robili tesary krov tak povedali že je to neskutočne predimenzovane.Ale majitel trval na tom že ked to tak je naprojektovane tak aby robili podla toho.Teraz je na 2 mil. a ešte nebyva a nema zariadenie a podlahy.Projekt ho stal 2800€ a to vraj ten projektant je kamarat.Nahovaral aj mna že katalogove su nekompletne a že ak kupim tak aj tak ešte budem doplacať kopec penazí.Takže asi tolko.Každy musí vedieť čo chce a na čo ma,a podla toho sa zariadiť.
Odpovedať
@jozef7 zjavne chápete o čom to moje bolo. Všimol som si nielen ja že z 10 príspevkov k nejakej téme je 1 od človeka s konkrétnou skúsenosťou, 4 videli, 3 počuli, 1 čítal a 1 z recesie iba doplnil. Mrzí ma to hlavne preto, že v takej situácii si ten kto má nejakú potrebu zistiť viac sa dozvie makové. A že nehovorím do vetra, veď len tie najčastejšie témy ako Ytong či tehla (do desiatky) zatepliť či nie ? (nekonečné) postavím za XYZ? ešte tu nebolo tuším za 10000 :-) Základy 1,2 metra sú bežné keď máte spodnú vodu, dovoz je ozaj prkotina. Tá cena majiteľa je aj tak hlúposť, 10cm zálievku nemá ŽIADNY výrobca montovaného stropu.Ten servis okolo betonového stropu......vlastná skúsenosť a svojpomoc. Ale pri tom čo píšete nemá cenu oponovať. Vidím že ste to neabsolvovali ani nemienite riešiť preto bezpredmetné :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?