Debniace tvárnice ako šalung pre základ

Rád by som vedel Vaše názory, čo sa týka mojej situácie. Jedná sa o to, vykopal som, teda presnejšie báger mi vykopal základové pásy pre prístrešok na autá cca 7x8m. Zem mám íl a pieskovec, strašne veľa kameňa, takže keď kopal lyžicou 40,tak miestami, keď vybral aj kameň, tak tam neostala šírka 40cm, ale 90cm. Teraz po tých dažďoch sa mi čosi ešte aj zosypali. Základ má tvar U. Môzém namiesto šalungu použiť DT 40 , v tom zmysle, že si to presne rozmeram, previažem železom, dám na seba dve,možno tri rady a v celku zalejem?DT uložim normálne na zem s tým,že ich dám do roviny,aby som s tým nemal ďalej problémy. Keď DT uložím, obsypem ich hlinou a kamenmi,aby sa to nepohlo. Potom by som na to uz len ukladal DT 30,lebo to bude slúžiť zároveň aj ako oporný múr. Tak čo vy na to?
Odpovedať
Bez obav to tak mozte realizovat, len co myslite pod pojmomo oporny mur ? Ak to bude drzat riadnu masu zeminy tak by bolo rozumnejsie nadimenzovat to statikom. Ale pri tych zakladoch to je v pohode, riesili sme tak aj zaklady pod pristavbu domu v navazke zo stavebnej sute, tiez sa nedalo vykopat presne a vsetko sa zosuvalo.
Odpovedať
@engineerr - oporným múrom myslím to, že v zadnej časti bude zemina pôvodná, z pravej strqny bude násyp a z ľavej strany je už vlastne hneď dom, tam potom vznikne podválka 80cm. Výška múru max. 2m
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?