Dajte radu k betónovaniu vnútorného podkladového betónu

Profilova fotka
Ahojte, idem prvy krat v zivote betonovat vnutorny podkladovy beton , hrubka cca 100mm, (je to v dvoch izbach domu kde bola predtym len skvara, tu som vyhadzal a je tam ilovita zem) - plocha je to cca 41m2 ... (teda dve susediace izby po 20m2), a teda potrebujem 4-5 kubikov betonu - "nakolikoval" som si to , aby som vedel kde je pozadovana vyska, mam cca 9 kolikov v kazdej izbe) - rozhodil som po izbe kari siete (10x10x5), vsade preklad cca 10cm (tie siete su mozno aj zbytocne , ale uz su tam ! :) Beton privezie domiesavac, s pumpou aj s takou "rukou" .. takze hadam dostaneme beton do izieb cez okno. moja naivna predstava je ze pomocou tej "ruky" to hadam dostanem do viacerych kutov v izbe a nejakou cca 2 metrovou latou to uhladim na potrebnu vysku, podla kolikov. - kolko odhadujete ze mi to bude trvat (potrebujem vediet nakolko si rezervovat ten domiesavac) - nejaka dobra rada / finta na co nezabudnut ? (nejake to "udupavanie" alebo co ? ) - mam si vyrabat take to "lietadlo" na uhladzanie ?
Odpovedať
Profilova fotka
ja to mám v pláne dat firme, čo betonové potery robí.
Odpovedať
Profilova fotka
@thorin aj nad tym som uvazoval, ale kvoli 2 miestnostiam sa asi nepride spinit ziadny majsterko :) inak toto nieje poter, ale podkladovy beton, na to pojde este izolacia a az na vrch mozno poter .. mozno cementove dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám presne to iste, 40m2. podkladový beton, potom izolácie. kúrenie a vrchný poter. Keď som volal firme, nemali problém. Dovezú si stroj, dajú do roviny, aby sa im robil potom dobre vrchny poter. Cená= 1€=1m2 za 1cm hrúbky (10cm poter 10€ * 40m2 = 400€). Koľko ta to víde s domiešavačom, dopravou a pumpou/putzmajster?? A vrchny poter budem mat okolo 40m2+40m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@thorin fiha .. hmm .. teraz si ma nalomil .. poslem ti IP (internu postu), co to je za firmu ? cena aj s materialom aj praca ?
Odpovedať
Dúfam,že tam nebudeš sám. Aspoň dvaja. S pumpou by sa to malo dať rozhodiť po celej izbe ak je dobrý prístup k oknu. Odporúčam nachystať si podľa možnosti hliníkovú latu na zrovnávanie ale dá sa aj ohoblovanou drevenou 2m dlhou. Lepšie ti to pôjde ak si urobíš výšky pomocou do vodováhy vyrovnaných rovných dosiek širokých na výšku betónu, v rozostupe cca 1,5m od seba medzi ktoré nasypeš betón,pomocník ho rozhrnie lopatou a budeš ťahať cik cak zľava do prava-alebo opačne ;-) po doskách tou hliníkovou.Tie dosky si môžeš dočasne pripevniť o zatlčené roxory do zeme. Keď to vyrovnáš vodiace laty vyberieš do škár dohodíš betón a dorovnáš. Odporúčam si ešte vyrobiť krátku latu tak 1,5m s dlhou rúčkou pripevnenou v asi 45stupňovom uhle ktorou budeš betón hladiť-to je asi to tvoje lietadlo... :-) Lata ide na plocho,nie hranou... Ešte-kari siete treba podložiť kamienkami,kúskami tehly apod.aby neležali na hline ale boli v betóne obalené. Skús sa spýtať,dodávateľa betónu či nepožičiava aj vibrátor,ale na takúto podlahovú dosku ktorá je málo zaťažovaná nieje bezpodmienečne nutný. Uťapkať,urovnať ,vyhladiť stačí... Odhadujem,že za 2 hodky to zvládnete,radšej si zaplať pomocníka ako by tam betónpumpa čakala,je dosť drahá. Ak budeš mať dvoch tak môžete v jednej izbe robiť a druhý môže rozlievať a chystať druhú. Hlavne si všetko nachystaj dopredu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?