Čo robiť ak nám napršalo do základov?

Zdravim. Chcem sa spytat teraz ked tak strasne prsi to schytala aj nas vykop zakladov. Je to vazne ? Alebo to nechat dobre preschnut a potom zaliat betonom ? Zme zufali, stalo sa to uz niekomu ?
Odpovedať
Profilova fotka
myslím ,že by nemal byť problém voda vyschne a bude to v pohode. Skôr sa obávam aby sa vám nezavalili zemou
Odpovedať
dnes som tam bol pozriet, boky zatial drzia
Odpovedať
nebudu aj po zaschnuti, naneseni strku a zaliati betonom zaklady klesat ?
Odpovedať
Klud, nebudu klesat viac nez je obvykle. Ide fakt len o to ze premocene kraje mozu spadnut a budete mat robotu navyse. My sme mali vo vykope spodnu vodu lebo stojime na mociari. Voda sa odcerpala cerpadlom a nalial sa beton. Stojime uz 8 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme boli v podobnej situácii pred troma týždňami keď lialo 5 dní v kuse. čosi z bokov sa nám pováľalo, jeden vnútorný roh sme museli zašalovať, bo ten sa zrútil celý, zožralo to cca 4 kubíky betónu navyše... zaliali sme hneď po tom ako to bolo možné (keď to trocha preschlo, čo nebol vtedy problém, bo hneď začalo slnko svietiť)... ak sa nebudú moc prepadávať boky výkopu netreba si z toho robiť ťažkú hlavu (to už sa mi teraz hovorí, ale mali sme z toho riadne nervy :-D )
Odpovedať
... poslednych 10cm by sa malo aj tak ručne dokopat tesne pred betonovanim, cize kym budes cakat na mix odporucam prebehnut zaklady a vyhadzat co popadalo
Odpovedať
dakujem za ukludnujuci balzam ,zatial nam nepopodalo nic, zaklady su vykopane na sirku 600 a do 700 budeme zarovnat rucne , na spodok sme pre istotu privielzli netriedeny strk a ked to bude dostatocne suche dame strk beton ...... ostatne ... a potom uvidime , este raz diky za reakcie ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?