Betonova drt

Ahojte, mozem pod zakladovu dosku pouzit namiesto kamena aj betonovu drt? Dakujem
Odpovedať
ja som daval, odpoved je ano.
Odpovedať
@cololondon Uplne v pohode, keď maš sutinu a použiješ ju tam, tak vlastne plníš jednu z podmienok stavebného povolenia ohľadom odpadov (recykluješ stavebný odpad). Netuším už teraz, ako presne to znie, ale píše sa to tam isto. To si dávajú obce do tých záverečných ustanovení o nakladaní s odpadmi. Ja som daval aj tehlovu drť, oškrabane omietky, stare rozdzigane kachličky a proste všetok takyto stály a pevný bordel (čiže polystyren ani stvrdnutu pur penu nie. Ani mineralnu vatu). Potom to stačí len požabovať/požehliť, aby sa to kus utriaslo a vybavene. Keď veľmi chceš, môžeš to ešte cele zhora prikryť igelitom (v pohode aj tymi sačkami, čo sa predavaju na maľovanie na zakryvanie nabytkov). No a na to smelo beton.
Odpovedať
@arcticcode prosím ta ten igelit sa dava za akým účelom?
Odpovedať
@aandrea99 aby pri betonovani voda z betonu nestiekla do strku ale ostala v betone.
Odpovedať
Najvhodnejší je makadam. Sutina, tehla, piesok, škridla držia vodu. Podklad pred betónovaním treba hlavne riadne zaliať, aby sa betón nespálil. Betónová drť - recyklát, väčšinou býva najviac jemnej frakcie, tam je igelit zbytočný.
Odpovedať
@aandrea99 Ja som dával igelit aj na zakladove pasy z "vonkajšej" strany... neviem, či chápeš... Dom, čo som kúpil, bol vlastne chemosvitský sklad (rozumej: Za 40 rokov nakradnuté fólie z chemosvitu a tak). Tak reku - prečo nie? Ubližiť to nemôže.
Odpovedať
@cololondon Samozrejme, že áno. Len dobre užabuj, najlepšie hneď po vrstvách. @arcticcode Keby sme sa mali baviť oficiálne, nuž vieš, že by si nemal žiaden stavebný odpad ukladať na svojom pozemku? Aj takto sa môže dívať premotivovaná baba zo stavebného úradu a ver-never, toto čo píšem Ti môže odôvodniť aj sériou zákonov.
Odpovedať
@petersd v prvom rade na svojom pozemku mozes mat co chces, pokial to nie je jadrovy odpad. Ty mozes kludne nechat stavebny odpad ako kopku, na ktorej ti bude rast trava, preco nie? V druhom rade, nikto nemusi vediet, ze si namiesto makadamiu natlacil pod deku sutinu. A nikto to ani nikdy nezisti 😉
Odpovedať
@arcticcode No, v prvom odseku svojho príspevku sa značne mýliš,... ale fakt že značne !!!
Odpovedať
Dakujem za rady....nie je to vlastne moj stavebny odpad...ale znami mi ponuka takuto drt, tak to teda vyuzijem...
Odpovedať
@petersd Na základe čoho? Sutinu môžeš veselo používať ako vyplň do čoho chceš.
Odpovedať
@arcticcode Prepáč, ale vravím, že sa mýliš. Zrejme Ti chýbajú relevantné informácie o tejto problematike. Napr. ... Nedávno som tu písal o jednej obci, ktorá drobnou stavebnou suťou (jedno nákladné auto) spevnila povrch na miestnej obecnej ceste pri dedine. (vlastníkom je obec). Všetci obyvatelia to uvítali a boli šťastní, že konečne to niekto urobil. Proces vysýpania však nafotila jedna premotivovaná turistka z okresného mesta, ktorá tam úplne náhodou prechádzala. Fotky poslala na životné prostredie. Obec nakoniec dostala pokutu 5000 € a povinnosť vrátiť cestu do pôvodného stavu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nezačínaš dobre s tou stavbou, keď už po najhlavnejší prvok stavby - základ dávaš odpad ... Stavebná suť obsahuje nasiakavé materiály, ktoré sa po čase môžu rozpadnúť, resp. zmenšia objem podložia, čo môže spôsobiť pokles - prasknutie základu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?