Aký je rozdiel medzi tehlou prvej a druhej triedy?

Zdravím, vie mi niekto vysvetliť aky je rozdiel medzi tehlou prvej a druhej triedy ? Jeden predajca sa mi to snažil vysvetliť ale pravdepodobne som nezachytil pointu...dakujem
Odpovedať
ja som sa pytala dealera tiež a ani on sám nevedel. tak som velmi zvedavá na odpovede. mne bolo povedané (kamarátom laikom) že je to úplne jedno, iba v dvojke triede je pár prasknutych tehál na palete. on mi vlastne odporúčal kúpiť 2.triedu, že murári to ani nezistia s čím pracujú. ;-) že on to tak spravil.
Odpovedať
mne bolo povedane asi tato: rozdiel je v tom že v II triede byvaju nedolisovane hrany a na niektorých tehlach rozdiel rozme rozmery, ale dobrý murár sa vyhrá aj s II tiredou....
Odpovedať
Môj synovec kúpil 2 triedu , každá kvadra mala iný rozmer .Nebol problém s ňou murovať , ale problém nastal pri stierkach vo vnútri , bolo treba " donekonečna škrabákom " vyrovnávať ....Podľa tejto skúsenosti , by som sa ja určite neulakomil.....
Odpovedať
Dakujem za prispevky,no ja som to pochopil tak ze po vyrobe prechadza vyrobok kontrolov a ten kus co sa nezmesti do povolenej tolerancie sa preradi do druhej triedy? Ako zistim ze mi v stavebninach nepredaju druhu triedu?
Odpovedať
Predajca zodpovedá , za to , že ti predal 1 triedu , ak počas murovania zistíš , že je kvalita zlá , je ihned potrebné kontaktovať predajcu , ktorý je povinný komunikovať so svojim dodávateľom , a už je na vzájomnej dohode , či budeš požadovať vrátenie alikvótnej časti , alebo výmenu produktu .Preto by som asi zvolil veľkopredajcu kvadry a ostatných stavebných materiálov , nie nejaké garážové stavebniny .....Ale celá táto debata je na dlhšie , je tam veľa faktorov .V každom prípade si zisti postrehy od súsedov , ktorí už stavajú , nehanbi sa opýtať .Robí tak väčšina z nás .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?