Akou užšou variantnou zateplenie nahradiť 10 cm EPS na kritické miesto ?

Mám naprojektovaný dom z pórobetónu hr. 37,5 cm, ktorý je už vystavený a chystáme sa ho zatepliť. V projekte mám dané zateplenie klasickým 10 cm EPS, fasádnym polystyrénom, avšak pred vchodom mám taký výklenok, ako keby vonkajšiu predsieň a a každý cm na šírku sa tam počíta. Chcel by som teda iba na tom mieste nahradiť ten 10 cm EPS nejakou užšou variantnou, avšak, aby bola na tom izolačne rovnako. V stavebninách mi navrhol dať na uvedené miesto 6 cm tvrdený polystyrén XPS vraj má rovnaké vlastnosti ako tá 10 eps. Čo si o tom myslíte? Alebo tam dať ten grafitový polystyrén v nejakej užšej variante?
Odpovedať
@wladivostok nie je to ani zdaleka pravda, ze 6cm XPS ma rovnake vlastnosti ako 10cm EPS... to by musel mat lambdu 0.023. Pri takej hrubke by si potreboval PIR panel aby sa to polystyrenu vyrovnalo.
Odpovedať
@wladivostok Skús si porovnať so šedým polystyrénom. Biely má sa mi zdá lambdu 0,038 a šedý 0,032
Odpovedať
@wladivostok to by toho xps ka muselo byt aspon 7cm. Hladaj nieco na baze tvrdej PUR peny ale ani tou sa nedostanes ani na polovicu hrubky.
Odpovedať
@wladivostok grafitovy EPS. ;-)
Odpovedať
Purenotherm od isoveru, sakra drahý, 7 cm cca rovnaké vlastnosti ako eps 70 10 cm hrúbky. Veď treba porovnať vlastnosti. Lambda 0,025 ale až od hrúbky 120 mm.
Odpovedať
@wladivostok 6 cm XPS sa nevyrovná 10 cm EPS. Ak máte kúrenie plynom / drevom, dajte šedý EPS, ale ani ten sa pri polovičnej hrúbke nevyrovná 10 cm bieleho EPS. Ak je kúrenie len elektrické, tak dajte PIR alebo fenolovú dosku Kooltherm K5. Pozor veľmi drahé, treba s rozumom.
Odpovedať
@blacksr inac ta doska Kooltherm K5 sa mi celkom paci. Rozmyslam, ze by som to aj ja niekde pouzil... Najma v prekladoch nad oknami, kedze som dal iba 3 cm XPS... Ked nahradim 3cm XPSko tou platnou, tak to bude ako ca 5-6 cm XPS... A tu 7 cm dam tam, kde mam pri streche iba 8 cm miesto medzi strechou a tehlou :) Super ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?