Ako izolovať základ za debniacou tvárnicou?

Je mozne takto izolovat zaklad? Lebo chceme mat kamenny sokel z dovodu trvacnosti a bez udrzbovosti. Mozaikam a podobnym obkladom velmi neverime ... 40 rocne domy z kamenneho sokla su bez problemov a kabrincove obklady sa casom odlupuju aj keby boli spravene najvacsimi odbornikmi. Dakujeme za vsetky odborne rady. Dana predstava: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/h...
Odpovedať
Dobrý večer. Trápite sa nad izoláciou päty muriva a v podlahe máte málo izolácie. Navrhujem: Do podlahy aspoň 20 cm EPS. Medzi okrasné bet. tvárnice a betón nalepiť XPS. Pod zemou je to XPS vo Vašom prípade zbytočné. So statikom ste si tento nápad už prešli? Ak on odsúhlasí, je to elegantné riešenie. Aj pre sendvičové murivo (tam to z hľadiska statiky vyhovie určite). :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vidím tam hneď niekoľko problémov, ale dva najväčšie môžeme prebrať. 1. Statický- založenie obvodového múra na takúto konštrukciu by mal určite odobriť statik 2. Hydroizolačný- vodorovná izolácia proti vode by mala byť bez prerušenia aj pod obvodovými múrmi, takto zrealizovaná konštrukcia by mohla mať tendenciu nasávať vlhkosť do obvodového muriva práve cez okrasné betónové tvárnice.
Odpovedať
Profilova fotka
tie okrasne betonove tvarnice nemaju žiadny vplyv na statiku plnia tu istu funkciu ako obycajne problem je ze tam vznika velky tepelny most pretože tepelny odpor betonu je zanedbatelny čiže ten Vaš 400 mm mur na prvom rade izoluje iba z polovice. Inak blacksr davat pod podlahu viac ako 10 cm polystyrenu je zbytocne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?