Ako by ste spravili platňu

Čauko. Mám dom, v ktorom jedna izba má pofidernú podlahu. To znamená, že sa to robilo tak, že na zeminu sa proste spravila platňa bez železa a dovi dopo. To bolo dakedy za sociku. No a teraz tá podlaha samozrejme spadla, v strede pukla, ostali také veľké pláty cca meter krat meter (beton hruby asi 30cm). Stred izby mám prepadnutý cca o 15cm dole. Mám taký nápad, že zoberiem zbijačku, tie kusy rozmlatim na menšie. Požičam žabu/žehličku a užehlim to a na to spravím novú platňu, pekne s kari sieťou, ako sa patrí. A teraz otázka - keď sa robí poter, tak sa prakticky dáva taká dištančná pena, či jak to mám nazvať, predávajú na kotúčoch a to sa dáva okolo stien, aby poter nebol spojený so stenami. Mám takto urobiť celú platňu, že bude akoby "plávať" medzi stenami? Alebo normálne navrtam kari siete do múra a tak to spravím ako jednoliaty celok? Na vrch pojdu len kachličky, inak nič. Bude to dielnička.
Odpovedať
@arcticcode trošku ste to zjednodušil - jedna vec je platňa a druhá vec je poter. Asi najdôležitejšie je ale to, že ako a kde sa napojíte (ak vôbec je) na existujúcu hydroizoláciu. Možno skončíte tak, že to celé len užabujete, dorovnáte a urobíte zámkovú dlažbu, čo by na dielňu úplne stačilo.
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko zalezi od toho kde chces mat nulovy bod podlahy aby bolo miesto na nosnu vrstvu. Dam pomaly krk na to ze hydroizolacia je len pod murmi. Ideal je ro rozbit cast vyviest ak je nutne a zaliat tesne pod uroven hydroizolacie. Nasledne doplnit hydroizolaciu plosne s natavenim na tu pod murmi a potom podla ostavajucej vysky tepelna izolacia a poter. Dilatacny pas ide len na poter. Spodny beton je medzi zakladmi bez dilatacie.
Odpovedať
Okay chlapi, ďakujem za info. Ako hovorím - pod platňou je normalne zemina, skôr asi násyp. Ja dosť pochybujem, že tam vôbec nejaká hydroizolácia je. V zemi budú základové pásy a tam navliekli zeminu (je to viac ako meter nad terenom, čiže keď stojim vonku na zemi, podlahu tej dielničky mam asi v takej výške ako hruď. Podľa mňa tam žiadna hydroizolácia nebola a asi ani nebude... polystyren a podobne veci nad tým vôbec nerozmýšľam, rovnako tak ani nad poterom. Proste železobeton a na to šup kachličky. Mám ten dar, že viem B20/25 beton hladidlom uhladiť tak, že sú len minimálne výškové rozmery (do 3-4mm), čo mi pri kachličkach vôbec nevadí (zrovná sa lepidlom na desiatke hrebeni), v krajnom prípade na to viem šupnuť nivelačku, ale to sa mi asi nebude chcieť. Takže normalne kari siete navrtať do zakladovych pasov hej?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?