Zlomena Dahlia

Ahojte pestovatelia/ky, mala som krasne asi 150 cm a 120 cm vysoke dahlie. Boli pomerne hrube takze som im nedavala oporu. Dnes sa nam tu prehnala burka a silny vietor. Dahlie mi odlomilo od hluzy. Tu vyssiu odlomilo uplne celu. Hluza ostala v zemi a celu nadzemnu cast som nasla lezat na zemi. Poprasila som ju zakorenovacom a supla do kvetinaca - neviem teda ci to prezije a zakoreni sa. Druhu odlomilo jednu stonku z dvoch. Ale tiez uplne od zeme. Tu som tiez dala do kvetinaca. Ale co s tou hluzou co ostala v zemi? Vybrat ju alebo ju nechat a vybrat az pred zacatim mrazov? Viete poradit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daniellkka:

Ahojte pestovatelia/ky, mala som krasne asi 150 c…
@daniellkka dalia zakoreni aj z odrezku, ale nie take velke kusy. Skor by som ju nastrihala na mensie, A z hluzy este vyzenie nove vyhony zo spiacich ociek
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@daniellkka dalia zakoreni aj z odrezku, ale nie …
@zita19 z tej velkej som nastrihala aj mensie vyhonky a dala do kvetinacov. Co uz bude s tou zlomenou castou je asi jedno. Sice je mi luto ale pocitam s tym ze ju uz nezachranim. Len som nevedela co teraz s tou hluzou co ostala v zemi. Dakujem za radu ;) necham ju zatial a snad prezije a bude aj dalsi rok
Odpovedať
hluzky sa vyberaju az po prvych mrazoch, ked nadzemna cast odumrie. dovtedy si tam moze kludne vegetit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?