Živý plot- z čoho?

Profilova fotka
Ahojte. Chceme si vypestovať živý plot, ale neviem sa rozhodnúť z čoho. Pôvodne sme chceli tuju lenže od tej nas každý odhovára, že je niečím napadana. Tis je zase jedovatý a tomu by som sa rada vyhla. Chceli by sme aby neopadaval a bol pekný cely rok (idealne svetlo zelená farba) výška cca 2 m. Čo by ste doporučili?
Odpovedať
Ja mám Tuju Smaragd asi 15 - 17 rokov a doteraz ju nič nenapadlo! Keby že bolo treba nízky plotík tak Buxus stalezelený!
Odpovedať
@diana_melicharek ahoj, záleží od toho či chceš zmiešanú výsadbu alebo jednodruhovú, kvitnúce, nekvitnúce dreviny... My máme zmiešanú výsadbu, pekný je napr. i buk... Môžeš dať buxus, prunus... Tuje ani ja nemusím... Kvitnúce dreviny sú prínosom aj pre hmyz, vtáctvo... Majú širší význam. Daj si do vyhľadávača kry, stromy pre živé ploty, v obrázkoch si nájdeš určite to, čo ti bude oku lahodné... 😉
Odpovedať
@diana_melicharek o každý živý plot sa musíš starať , ináč bude ako v pralese, alebo vyhynie,jedovaté je i mladé ihličie z tují, no kto to bude olizovať ,alebo s tým pretierať oči?
Odpovedať
Profilova fotka
@diana_melicharek u nas mame tych zivych plotov viac tak mozno na inspiraciu: kombinacia zlaty dazd (opadavy) prechadza do hrabu (neopada len zhnednu listy, opadne az ked nove listy vytlacia stare), ten potom prechadza do photinii (neopadave) a tie do hrabu. Na inej casti zase mame vavrinovec (ten je neopadavy, tu ale treba ratat ze je siroky), tiez vtaci zob (ten je ale ciastocne opadavy). Inde mame zase photinie s hlosinou ebingeovou (neopadave).
Odpovedať
mozte dat ,,vavrinovec,,...
Odpovedať
v anglicku sme mali 3 metre vysoky na slovensku mam zatim 1,8m
Odpovedať
@mino1985 mali sme konkretne vavrinovec novita ,,,vzdyzeleny aj v zime vacsie leskle listy...https://www.brest.sk/Vavrinovec-lekarsky-Novita-15-cm-d542.htm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch

Odpoveď na príspevok od mino1985:

@mino1985 mali sme konkretne vavrinovec novita ,,…
@mino1985 zdravím, nežerú vám ho štítničky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mino1985:

v anglicku sme mali 3 metre vysoky na slovensku m…
@mino1985 od koľkých CM rastliny je najlepšie sadiť takýto plot aby bol hustý? Je lepšie 30-50cm vysoký alebo 110cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Dávali sme si z vavrínovca. Veľmi pekne to ukáže.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?