Zavlažovací systém - amatér

ahojte, manžel chce robiť zavlažovací systém sám, no nevie si rady. Čo sa pýtal rôznych ľudí, tak mu každý povedal iný počet vetiev, ktoré potrebuje a celkovo informácie sa líšili. Preto by som ho chcela prekvapiť a niekoho z vás poprosiť (čo sa vyzná), či by mi podľa nákresu vedel presne povedať, kam umiestniť ostrekovače (koľko cca majú dosah), koľko vetiev budeme potrebovať a celkovo rozpis materiálu (presný počet kusov). Máme studňu, z ktorej voda ide domu a vývod na boku domu. Predstava bola jednoduchá, že to napojíme manuálne do toho vývodu a manuálne ho vypneme. Nakoľko si myslím, že keby sme to chceli s časovačom a detektorom dažďa, asi by to bolo už veľmi drahé. Vopred ďakujem.
Odpovedať
Buď si to nechajte niekomu nakresliť a naceniť za úhradu, alebo si naštudujte základné veci, nie je to až také zložité, aj keď samotná realizácia je už omnoho ľahšia. V každom prípade zabudnite na nejaké manuálne spúšťanie. Jednak je to nekomfortné (zalieva sa v lete skoro ráno, kto by zakaždým vstával), jednak ventily na jednotlivých vetvách sú otvárané z riadiacej jednotky (snáď ich nebudete zakaždým otvárať a zatvárať so stopkami v rukách). Na prepočet budete potrebovať výdatnosť studne a čerpadla pri konkrétnom tlaku. Aj od toho sa odvíja druh postrekovačov (sprejové=vodný hríbik alebo rotačné-lúč vody). Zapojenie závlahy jednoznačne zo studne, kde zrejme máte nejaký tlakový spúšťač. Následne je potrebné spočítať tlakové straty a vhodne rozmiestniť postrekovače. Každý odskok (nepravidelný tvar trávnika atď) komplikujú rozmiestnenie. P.S: Tým, že je to otázka a nie diskusia, každý môže prispieť len raz.
Odpovedať
Tak tak
Odpovedať
Profilova fotka
Na stranke gardeny je planovac zavlah
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.gardena.com/sk/zivot-v-zah... pekne si to naplánujete podľa tvaru záhrady a vyráta vám to aj finálnu cenu
Odpovedať
polej to zo šlaufa a hotovo -zrelaksuješ a hodiš aj ozdravného prda
Odpovedať
Skuste nejakeho predajcu. Niektori vam to v pripade nakupu od nich (material) navrhnu zadarmo. Na gardenu zabudnite, existuju lepsie systemy a ked vynechate hluposti ako predrazene gardena rurky a spojky, usetrite.
Odpovedať
Môže čerpať informácie z http://blog.zahradanakluc.sk/zavlahy-... a ako pomôcku k rozstrekovacom nech si pozrie napr.http://www.kdgarden.sk/b/6-trysky-nastavitelna-vysec tam si nájde čo potrebuje akú trysku aký má dostrek a tak
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?