Závlaha rastlín počas dovolenky

Profilova fotka
Zdravím, viete mi niekto poradiť so závlahou kvetináčových rastlín počas dovolenky? Niektoré potrebujú každodennú zálievku. Neviete, kde zohnať nástavec na pet fľašu, ktorá sa potom zapichne do kvetináča a kvet sa postupne zalieva? Za tipy ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Ja pouzivam taketo sklenene gule. V eshopoch ich dostat,ale su dost drahe. V beznych zahradkarstvach, ci hypermarketoch byvaju obcas v akciach po 1€.
Odpovedať
tie nadstavce som kedysi kupila v KIKdiskont a mali ich v tesco.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 @atlaska ďakujem. v Kik som pozerala, skúsim ešte to tesco. tie sklené sú pekné, ale malé. ja potrebujem aspoň 0,5 litra na deň pre jednu rastlinu. majú ich aj plastové v hornbachu, 6 eur za dva kusy. keby niekto potreboval..
Odpovedať
@gubiko to co je za rastlinka, co potrebuje 1/2 L vody denne?
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 rajčina :)
Odpovedať
asi riesime podobny "problem" :). pestujem na balkone v kvetinacoch dve paradajky :). a kedze sa s tym babrem uz od jari, tiez som rozmyslal ako vyriesit dovolenku :). ja som dal kvetinac do velkeho pekaca, ktory som po okraj naplnil vodou. takze ocakavam, ze si bude paradajka taha vodu cez otvor na dne kvetinaca :). uvidim po dovolenke, ci to zafunguje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@makowski ja sa obávam, aby mi nezahnili korene z toho. ja mám momentálne 8 rajčín a veľa iných rastlín. nemám toľko pekáčov :) ale možno aspoň niektoré by som mohla tak dať.
Odpovedať
Profilova fotka
@gubiko @makowski Okrem týchto spomínaných riešení s vodou musíte rastliny (akékoľvek) umiestniť viac do tieňa, aj do bytu, zatieniť priestor, určite ich nenechávajte na terase a balkóne. Rajčiny, ak jeden deň nepolejete (platí pre pestovanie v nádobe a umiestnené aj na východnej strane) večer budú zvädnuté a na ďalší deň už začnú schnúť spodné listy. Vhodnejšie by bolo premiestniť ich k susedom, ktorí sú doma alebo nechať rodine kľúče nech zalievajú. Rajčina počas horúceho dňa vodu vypije rýchlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk nakoniec polievali kamaráti a bolo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gubiko áno, aj takto sa dá udržiavať kontakt s kamarátmi.
Odpovedať
moje paradajky 8 dnovu dovolenku prezili :). ale naozaj len prezili, uz z nich vela radosti nebolo :). takze moj napad zafungoval len ciastocne a neodporucam :). paradajky jednoducho treba zalievat denne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?