Zavlaha maleho pasu travy

Ahojte, v programe od Gardeny som si navrhol zavlahu travnika ale pred domom mam taky pas 1,6 x 7m, z jednej strany budu kricky, z druhej pod oknami jarne kvety narcisy, tulipany.. program mi tam ale nevie dopasovat zavlahu. Potiahnem tam aspon hadicu v zemi a poriesim ako nadzemne zavlazovanie? Viete nieco poradit? Robim akurat chodnik, tak by som hadicu zakopal ak sa da poriesit nejaka zavlaha k tomu pasu.. dakujem za napady
Odpovedať
Profilova fotka
na taky uzky pas a to co tam ma byt, jedine kvapkovu zavlahu, bud nadzemnu, alebo podzemnu, podla potvor ktore behaju po zahrade :)
Odpovedať
ja by som to polial hadicou a hotovo
Odpovedať
aj tak tam potrebujes nasadit nieco co sa vysporiada s tymi tvma betonmi co su naokolo. Ja by som radila nejake vapnomilne a suchomilne skalnicky, trava tam bude zivorit ani ju nevykosis, ine kvety by sa tam tiez trapili. A to potom staci zaliat raz za tyzden hadicou ak nebude prsat. Alebo tam daj kvapkovu zavlahu, ale tie vapnomilne rastliny tam potrebujes tak ci tak
Odpovedať
@vlado0991 Však daj poloblúkové sprinklery k domu tak, aby sa prekrývali. Bude ti to síce polievať aj betónový chodník, ale veď to nevadí, chodníku to neublíži.
Odpovedať
su aj obdlznikove trysky - popozeraj od hunteru, ale ma ich aj rainbird ale menej.
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda a poznas taku co poleje len sirku 1,6m bez steny toho domu ?
Odpovedať
@majkoj Hunter má obdĺžnik o šírke 1,5 m, lúč vychádza aj z rohu. Presne na takéto prípady.
Odpovedať
@draik vdaka za tip, idem to poguglit ☺
Odpovedať
@vlado0991 Je to napr. typ RCS, LCS, je aj tryska obdĺžnik (1,5*9,1m), ktorá sa dáva do stredu. V každom prípade odporúčam dať tieto trysky oproti sebe, aby sa dostrek prekrýval.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik aha to som nieco nepochopil, ja som si myslel, ze je rec o tryskach co polievaju do obdlznika, ak dobre vidim, tieto polievaju do "kruhu".
Odpovedať
@majkoj Napriklad tato poleje obdlznik https://www.densiflora.sk/e-shop-dens...
Odpovedať
Profilova fotka
@marcel714 ja si asi fakt stojim na kabli, ale na tej stranke je dole obrazok kde je naznacene, ze to polieva do "kruhu"
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj Ten "obrazok" je video a je to len vseobecna reklama a nie konkretna k tej tryske.
Odpovedať
@majkoj Na danej stránke klik na obrázok v hornej časti pod obrázkom trysky...alebo použiť gugeľ pre vyhľadanie trysiek, ktoré som uviedol.
Odpovedať
@majkoj dnes si nejaky nechapavy, zly den? 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@draik no ved som klikol a je tam stlpec radius :), ten sa mi nejako z obdlznikom nespaja :). Mozno ked najdem nejake video tak to pochopim :)
Odpovedať
A mozem kombinovat komponenty od Gardeny s napr. tym Hunterom? Samostatnou rurkou z ventilu?
Odpovedať
meh... gardena 🙂 kombinovat rainbird a hunter sa cca. da (minimalne na niektorych typoch trysiek) ale s gardenou nemam skusenosti ci to tam nasrobujes 🙂
Odpovedať
@majkoj Netrolluj ;-) keby to náhodou niekto bral vážne (aj keď v tabuľke píšu rádius a nie plocha) https://www.densiflora.sk/fotky9218/f...
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado0991 ja som nasiel hunter: Hunter CS-530 - Pásová obdĺžniková tryska - https://www.aquagarden.sk/obchod/hunt...
Odpovedať
@majkoj hej hej tam je na ine riesenie fakt malo miesta
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?