Zapustené ohnisko

Ahojte, idem si pre radu. Budem robiť záhradné ohnisko zapustené v zemi. Hĺbka po obvode, na základ je 75cm, hĺbka plochy 50 cm. Základ bude Dt a potom dve rady okrasných DT... otázka , ako vyriešim odvodnenie , okolo DT a v ploche ? Tak aby mi to nevymyvalo. Ďakujem za každú radu. Pridávam aj dve fotky ..pre predstavu ako to asi nude vyzerať
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kosar123:

Ahojte, idem si pre radu. Budem robiť záhradné oh…
@kosar123 nič v zlom, ale ono to skôr vyzerá, že staviaš kaplnku sedembolestnej....... Toľko energie venovať do ohniska mi príde prehnané. Ale ked už si začal..... urob si pod ohiskom drenážny štrkový násyp, aby mala voda cez pripravené otvory kam odtekať. ALebo to v dostatočnej výške prestreš. Nič lepšie asi nevymyslíš. Ja by som to vyriešil úplne inak. Prenosným ohniskom s možnosťou osadenia grilovacieho roštu, tyčkami na horizontálny rožeň, výškovo nastaviteľným háčikom na zavesene kotlíka.. Okolo plochy pre ohnisko položiť lavičky, alebo pníčky, prípadne na mieru vyobenou vhodnou lavicou. V každom prípade niečo mobilné, aby si to v prípade potreby mohol posunúť. Dym, prípadne väčší oheň môžu vadiť, ked je aj ohnisko, aj posedenie statické...
Odpovedať
Namamze ziadne odvodnenie na zapustenom ohnisku, tada nemame ani "odsku". Do vymurovaneho sa nasypalo asi 10 cm hrubeho strku a tak to je uz 10 rokov. Ked je vela popola vyberie sa lopatkou, inac je to tam nechane na pospas svojmu osudu. Ako naprsi, tak odtecie, nikto to neriesi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

Namamze ziadne odvodnenie na zapustenom ohnisku, …
@zita19 máte aj fotku pre inšpiráciu ? :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kosar123:

@zita19 máte aj fotku pre inšpiráciu ? :-)
@kosar123 nemam, a ohnisko je na zahrade, kde najblizsie dva tyzdne asi nepojdem, lebo ideme dovolenkovat. Ale mame zabetonovane zulove kocky, pokial sa pamatam 2 rady, vrchny rad trci nad travnkom asi 5 cm.
Odpovedať
Sused čo má vedľa chalupu to vyriešil betónovou skružou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

Sused čo má vedľa chalupu to vyriešil betónovou s…
@stowasser sa podoba na Meciara ked bol mladsi,teraz je isto uz dedo stary.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@stowasser sa podoba na Meciara ked bol mladsi,te…
@emilia25 a to nie je on? 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od timea59:

@emilia25 a to nie je on? 😀
@timea59 mozno aj je,ale tak pisal o susedovi tak ma mozno suseda Meciara,haha
Odpovedať
...
Odpovedať
Neškoda toho užitočného sušiaka v pozadí, ktorý si vybagroval koli tomuto..? :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@timea59 mozno aj je,ale tak pisal o susedovi tak…
@emilia25 Áno, ujo Vlado má chalupu v Hornej Porube 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?