Zahradny domcek - odizolovanie podlahy

Zdravim, Chcel by som vas poprosit o radu. Na zahradu planujem postavit plechovy domcek na naradie, pod ktorym by bol zakladovy podklad vo forme zamkovej dlazby alebo betonovych kociek. Vzhladom k tomu, ze domcek by bol na danom podklade len polozeny a ukotveny v rohoch, aky sposob by bol najlepsi na vyplnenie, resp. odizolovanie medzier po obvode medzi tymto podkladom a samotnym domcekom, aby som zamedzil vniknutiu vacsine hmyzu a drobnych zvierat ?? Dakujem za kazdu radu. (Foto ilustracne)
Odpovedať
Keďže máte nerovný terén, je nutné použiť rozpínaciu hmotu, ktorá vytesní priestor. Produkt MasterSeal 912, som len na rýchlo zadal v prehliadači, niečo na tomto princípe. Aj keď je na utesnenie pracovnej škáry pre vodné stavby, to je ako bonus. Treba zohľadniť aj UV odolnosť, odolnosť voči chemikáliám, či iné nároky na trvanlivosť spoja.
Odpovedať
@romaza Dakujem za radu, skusim pozriet nejake alternativy, ktore by bolo mozne kupit aj na SK.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@lubobar Dobry den, smiem sa spytat, ako ste spokojny s tym plechovym zahradnym domcekom? Nekupovali ste ho nahodou cez plechovekonstrukcie.sk? Vedeli by ste mi dat dake recenzie prosim? Dakujem.
Odpovedať
@chorchito Dobry den, Skusenost vam zatial neviem napisat, nakolko som dany domcek este nekupil. Ale ano, zvazoval som prave tuto stranku, z kade by som to chcel kupit a tiez by som aj ja chcel vediet nejake recenzie, ale na internete som ziadne skusenosti nenasiel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ozivujem tuto temu a prosim o radu: Budeme mat zahradny domcek od Gardeonu - teda ziarovo-pozinkovany plech, steny hrube 5cm. Mate nejake tipy, co dat medzi stenu domceka a betonovu dosku? Idealne nieco, co by som napr. natrel na platnu po obvode a uz nemusel nicim prekryt. nejake tipy co som dostal: - natavit asfaltovy pas - to sa mi po estetickej stranke velmi nepaci, kedze zvonku by to nebolo prekryte - hydroizolacna cementova stierka - napr. Sikaflex 157 - tiez treba niecim prekryt, nenasiel som vyrobcu ktory by to odporucal ako finalnu vrstvu - krystalizacna hydroizolacna stierka - Polyuretan lak na beton pripadne osadit stenu do tmelu (napr. sikaflex fc-11), alebo nalepit nejaku pasku odspodu na tu kovovu hranu steny? Aku? dakujem za nazory
Odpovedať
@matus_pt oni to osadzaju na montážnu penu. Inak tieto garáže, domčeky od gardeonu sú také, že o 5 rokov vám začne zatekať. Nové je to pekné, rýchlo urobene. No na ulici ich mame viacero (aj ja mám). Steny zatečene, vnútri to kvapka pri silnom daždi. Museli mi prísť "opraviť" odkvap, lebo mi zatekala strecha 1m dovnútra. Opravené je to teraz tak, že to vlhne dovnútra už len 10cm cca. Myšlienka týchto garáži je dobrá, ale ich prevedenie laické až fušerské. Mám ju už asi 5 rokov, takže záruka len 4 roky. Nejedná sa o stavbu tak neplatí záruka 10 rokov ako na stavby zo zákona.
Odpovedať
@igor256 s tou montaznou penou si to overim, podla informacii ktore mam to len polozia a prisrobuju
Odpovedať
@matus_pt tak neviem no. Robili to dávno, ešte predošlému majiteľovi tak možno to bola jeho požiadavka a nevšimol som si ako to majú ostatní na ulici. Ale inak aj tam nemáš nejaké nerovnosti tak by to malo byť v pohode. Podlaha mi ako jedna z mála nezateka 😁
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?