Z čoho stavať záhradný domček

Zdravím , chcel by som poradiť , začal som stavať záhradný domček 5*3m . Jedna stena je súčasťou plotu ( ešte ho dostaviam do výšky ) , ktorú zateplím zvnútra. Hĺbka základov je cca 50cm ( dúfam , že to stačí ) šírka základového pásu 30cm na tom DT 25 zaliate a platňa 10cm. Strecha bude škridla Bramac. Chcel by som sa opýtať z čoho mám postaviť tie tri steny aby to ten základ vydržal . Chcel som DT20 a zaliať , alebo pórobetón tvárnice porfix 20, 25cm ? Poprípade prednú časť vymurovať z DT 20 a bočné kratšie z porfixu 20. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@jojko13 Ten základ udrží hocičo , môžeš si vybrať.
Odpovedať
@jean2 Dík
Odpovedať
@jojko13 na takú malú stavbu je zbytočné robiť steny z DT20. Veď nestaviaš betónový kryt. Keď to staviaš svojpomocne, tak najvhodnejší materiál je porfix - ľahko sa reže, ukladá aj lepí. Šírka stačí 20 cm.
Odpovedať
@chrobak7 Stačí aj 20? Aj keď mám pálenú škridlu na streche? Chcel som dať 25 Porfix P4-600 , ale zas neviem či to nie je moc.
Odpovedať
20 bohate stačí. Sused staval z 15 cm porfixu o dosť väčšiu stavbu, čiže cez zimu museli steny udržať oveľa viac snehu a drží to už nejaký 3 rok. a to ty máš jednu stranu z 20 DT, čo unesie saka veľkú váhu. Čiže z 20 porfixu by som sa vôbec nebál stavať. Bude to lepšie než 25, lebo ti ostane v domčeku viac miesta a isto budeš rád za každý centimeter. Keby som mal taký domček robiť z DT, tak ostatné strany by som bez zaváhania robil z 10 max 15cm DT tvárnic. Keď to bude riadne previazané roxormi, tak to bude pevnejšie než stavba z 25cm porxifu. Len si treba rozmysliet, či tam chceš zásuvky, vypínače a tak. Lebo pri DT na to treba myslieť vopred, ak ich chceš mať zaustené
Odpovedať
@jojko13 ja sa chcem spytat, kolko ta vysiel plot? Skus mi to na bm, alebo m2 wo vsetkym.. Vdaka
Odpovedať
@peter0 super dik za radu.
Odpovedať
@hroma DT20 som kupoval v hornbachu celu paletu 1ks tusim 1,35€ plus cement, strk,roxor. Neviem presne kolko to vyslo uz som to staval davnejsie a teraz len dostavoval.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?