Veľkosť priestoru za domom

Profilova fotka
Prave ideme osadit dom na pozemok a rozhodujeme sa na koľko posunieme dom pozdlz pozemku. Pred domom chceme nechať asi 7 metrov na parkovanie auta pred buducou garazou a tak nam ostane za domom najekých 10 m na relax, hranie pre deti, malu zahradku. Sirka pozemku je 22 m. Nie sme si isty, ze ci to je dostacujuce. Mate nejake navrhy alebo tipy ako by ste osadili vy domcek? Veľmi by ste nam tym pomohli. Dakujeme
Odpovedať
je to dostatocne. Mam priblizne tolko isto a fotky si mozes pozriet bud v mojom albume, alebo na stranke idom.break.sk. Konkretne tu: http://idom.break.sk/wp-content/galle...
Odpovedať
a kolko vam dovoli SU ist od cesty?
Odpovedať
riešiť to bez situácie, bez orientácie... čo ja viem? niekomu stačí aj 5m dvor, niekomu zas ani 50m nestačí. Tu si asi len pre inšpiráciu a predstavivosť pozri fotky ako ti idom ponukol. veľmi individuálna záležitosť.
Odpovedať
@eagleye7 nam vychadza zahradka tiez podobne....za domom 10 m, na dlzku cca 30m....ak by boli viaceri ludia co maju takuto vzdialenost za domcekom, rada by som sa aj ja pozrela :)
Odpovedať
Profilova fotka
@idom vdaka fotku a blog. Myslim, ze nam to pomoze pri stavbe. Trosicku som sa aj inspiroval. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska podla SU/obecny urad mozeme si dat domcek kde len chceme
Odpovedať
Profilova fotka
@zeldom mas aj ine zdroje, kde by sme mohli inspirovat?
Odpovedať
@eagleye7 ak myslíš fotky tak nie, ale ja to robím tak, že si to načrtnem, potom vymodelujem v 3D virtuálne a ak mi ani to nestačí, tak vezmem meter, špagát a behám po záhrade, keď som navrhoval synovi záhradnú preliezačku tak som došiel až do tretej fázy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zeldom v akom programe alebo nikede na webe?
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleye7 ahoj, nám tiež vyšlo za domom 10 m a šírku pozemku máme podstatne menšiu, len 13 m. Dom by si mala mať pokiaľ sa nemýlim aspoň 6 m od hranice tvojho pozemku, resp. uličnej čiary.
Odpovedať
@eagleye7 ja to robím v programe v ktorom sa robí aj projektová dokumentácia, to je užívateľsky náročnejšie, najprístupnejší program je sketchup, ale tam vytváraš úplne všetko z "hmoty" (zákl. telies) ale sú k tomu aj nejaké knižnice predmetov, na fórach je toho plno, ťažko radiť, lebo to závisí aj od zručnosti a kvôli jednej záhradke sa nebudeš učiť archicad, alebo microstation a sú aj dosť drahé. sketchup je free.
Odpovedať
Profilova fotka
@bachroska u nas to nie je dane ako daleko ma byt dom od hranice pozemku. Jedine co je dane podla SU od kraja pozemku 2 m a 7 m medzi susednymi domami. Pred domom budeme mat 6m na pakrovanie auta.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zeldom stiahnem ten sketchup a uvidime. :) diky za tip, mozno si mi usetril kopec casu na fore.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?